יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
בצק שמרים דפוף(עלים) במלית גבינה וצימוקים
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » בצק שמרים דפוף(עלים) במלית גבינה וצימוקים

בצק שמרים דפוף(עלים) במלית גבינה וצימוקים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 22 בדצמבר 2021 38 תגובות

הפוסט נכתב לראשונה בשנת 2013 ועודכן.

אם יש משהו שממש, אבל ממש קשה לי לעמוד בפניו זה עוגות גבינה. כל עוגות הגבינה לא משנה איזה. אני פשוט מתה על עוגות גבינה וחורצ`ק  (האמצעי) יצא בדיוק כמוני, מת על עוגות גבינה מכל הסוגים. הפייבוריטיות שלו זה עוגת גבינה אפוייה, עוגת גבינה חמה וגביניות . אז היום לרגל חזרתו מהבסיס הכנתי לו עוגות שמרים במלית גבינה וכיוון שאני שונאת להקפיא מאפים פקדתי עליו לגמור את שתי העוגות הענקיות האלה בשישי שבת. כמובן שהוא גיחך לו "זאת הבעייה? את רצינית?" ותוך כדי שאנחנו עומדים ומדברים נעלמה לה חצי עוגה.



את הבצק לצמות השמרים האלו אני מכינה כבר שנים על גבי שנים. הבצק קל יחסית להכנה ומדהים בטעמו. למעשה זה בצק שמרים עלים שלא עובר התפחה, מתפיחים רק את העוגה לפני האפייה. הוא מתאים לכל סוגי המליות: פרג, תפוחים, גבינה ועוד. אפשר להכין ממנו עוגות גדולות או עוגות אישיות, כל אחד לפי טעמו ורצונו.



בצק שמרים דפוף(עלים) במלית גבינה וצימוקים

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • המצרכים נמדדו בכוסות מדידה/משקל
  • את הבצק הזה לא מתפיחים כמו בצק שמרים רגיל אלא רק את העוגות הסופיות לפני האפייה.
  • מתקבל בצק עם עלים עדינים טעים בטירוף שניתן למלא בכל מלית שאוהבים.
  • ניתן להקפיא את העוגות המוכנות עד חודש ואז לחמם בתנור כשהן עטופות בנייר אפייה ומעל נייר כסף כדי להחזיר להן את הטריות.

מצרכים לבצק: מתקבלות 3 עוגות

  • 560 גרם קמח (4 כוסות)
  • 11 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
  • 80 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף תמצית וניל אמיתי/מחית וניל
  • קליפת לימון מגוררת מלימון שלם
  • 240 מ"ל חלב קר (1 כוס)
  • 100 גר` חמאה רכה
  • 1/4 כפית מלח
  • 210 גרם חמאה רכה למריחה על הבצק

מלית גבינה

  • 750 גרם גבינה לבנה 5% מסוננת מנוזלים או כל גבינה יבשה אחרת ואז אין צורך לסנן (טבורוג, כנען, גבינת שמנת וכו')
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 20 גרם קורנפלור
  • 20 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1 סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1/2 כוס צימוקים שהושרו חצי שעה במים רותחים (זה משאיר את הצימוקים רכים גם לאחר האפייה).
  • 30 גרם חמאה מומסת

סירופ

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מוסיפים חלב בהדרגה ותוך כדי לישה ולשים 7 דקות. מוסיפים 100 גרם חמאה כף אחרי כף וגם את המלח ולשים עוד כמה דקות עד שהחמאה נטמעת בבצק ומתקבל בצק רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה , מכסים ונותנים לו מנוחה של 20 דקות. אחרי 20 דקות – מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים במשקל 360 גרם כל חלק. מחלקים גם את החמאה לשלושה חלקים במשקל 70 גרם כל חלק. מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומורחים את כל שטח הבצק בחמאה. מקפלים כמו בתמונות למטה. מכינים גם את שני חלקי הבצק האחרים. מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל – 10-15 דקות, המטרה היא שהחמאה תתגבש כך שנוכל לרדד ולקפל שוב. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת והבצק מוכן למילוי. בימים חמים מומלץ לפני שעובדים עם הבצק לשים אותו להתייצבות במקרר שעתיים או 15 דקות במקפיא.

הערה 1: מהשלב הזה – ניתן לשמור את הבצק במקרר למשך כמה ימים כשהוא עטוף בניילון נצמד או להקפיא אותו למשך שבועיים.

הערה 2: את הבצק הזה לא מתפיחים לאחר הכנתו אלא רק את המאפים המוכנים לפני אפייתם.

מכינים מלית גבינה: מערבבים את כל החומרים ושמים במקרר חצי שעה להתייצבות.

מעצבים ומתפיחים: מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בגודל 20*30 ס"מ. חותכים את שולי מלבן הבצק משני הצדדים לפסים בעובי 3 ס"מ ובאורך 6 ס"מ, מניחים במרכז לאורך הבצק את הגבינה כך שתתפוס רוחב של 8 ס"מ, ומקפלים פס מימין ופס משמאל כמו שתי וערב. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומתפיחים במקום חמים למשך 45 דקות. מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 165 מעלות בערך חצי שעה או עד שמקבלים צבע זהוב יפה.

מכינים סירופ: מבשלים את הסוכר והמים על אש בינונית 10 דק` או עד שמסמיך מעט. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מורחים עם מברשת סירופ קר על העוגה החמה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שמרים עם שקדים ונוטלה
    עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה
  • אוזני פיל
    עוגיות אוזני פיל משני מצרכים בלבד
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת
  • עוגת גבינה בשני טעמים בסיר מחולק
    בלילה אחת שתי עוגות גבינה בסיר מחולק
בצק שמרים עלים בצק שמרים עם גבינה גבינה מתוקה עוגות גבינה צימוקים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

38 תגובות

  1. Miryam הגב 16 במאי 2025 בשעה 9:22

    שלום
    מתכוונת להכין את המתכון עם בצק שמרים עלים מוכן.
    האם ניתן להקפיא לאחר האפיה?
    ניתן להכין גם גביניות?
    לגוון
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במאי 2025 בשעה 10:26

      כן אין בעייה להקפיא ואפשר להכין גם גביניות

  2. Naor הגב 24 בינואר 2025 בשעה 20:56

    שלום, בנוגע לחמאה , מצויין בבצק 100 גר
    ובהסבר מצויינים עוד 70 גר לכל חלק למריחה על הבצק שלא מצויינים ברשימת הכמויות?

    • Naor הגב 24 בינואר 2025 בשעה 20:59

      איתרתי את יתרת החמאה (: אפשר למחוק את השאלה , תודה

  3. אסתר הגב 18 באפריל 2024 בשעה 20:47

    קניתי בצק עלים שמרים מוכן.
    הכנתי רק את המלית, יצא ממש טעים.
    אני רוצה להגיש מחר בערב, איך אני שומרת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באפריל 2024 בשעה 8:53

      את יכולה לחמם בתנור יום למחרת כדי להחזיר פריכות

      • רותי הגב 15 בספטמבר 2024 בשעה 15:40

        תודה על המתכון
        חבל שאין וידאו איך מקפלים את הבצק

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בספטמבר 2024 בשעה 16:45

          קיפול מאוד פשוט ובסיסי. פשוט לקפל כמו שמיכה

  4. ליטל הגב 18 בינואר 2024 בשעה 21:44

    היי תודה רבה יצא מצויין
    רק שאלה-
    המרקם של הבצק אמו רל צאת כמו בצק עלים קריספי או יותר נוטה להזכיר בצק שמרים?
    יצא לי הרגשה של קצת יבש חשבתי שזה יצא יותר קריספי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בינואר 2024 בשעה 21:46

      זה בצק שמרים כרוך. לא בצק עלים. זה יוצא עם עלעלים דקיקים כאלה אבל זה לא מרקם של בצק עלים

      • ליטל כהן הגב 19 בינואר 2024 בשעה 11:06

        תודה רבה על המענה המהיר!!!
        נראה לך יצא טוב גם עם בצק עלים? או שזה פחות הסגנון?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2024 בשעה 7:48

          אפשר אבל יש לקחת בחשבון שגבינה תמיד מרטיבה את הבצקים אז זה טעים וקריספי בשעתיים הראשונות ואז זה הופך רך. כמובן שאפשר להקפיא מייד אחרי האפייה או גם להחזיר לחימום כדי להחזיר את הפריכות

  5. ליטל הגב 17 בינואר 2024 בשעה 18:37

    היי
    תודה על המתכון!
    הכנתי את זה עכשיו עם נטורינה כי אני פחות אוהבת את הטעם של החמאה באפיה
    זה יצאמוצלח עם מילוי הגבינה?
    וגם האם צריך להשאיר עכשיו לילה שלם או מספיק שעה בכל קיפול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2024 בשעה 19:05

      כבר הכנת אז תעדכני איך יצא ותעשי לפי המתכון

  6. רחליק הגב 12 בינואר 2024 בשעה 1:25

    יצאה עוגה מעולה. בצק מצוין .תודה רבה מעכשיו מאמצת את העוגה הזאת .אומנם מלא עבודה אבל שווה כל דקה.
    ממליצה להכין וללקלק את האצבעות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2024 בשעה 21:50

      שמחה שאהבת. אני מאוד אוהבת את הבצק הזה שמתאים להכל

  7. רחליק הגב 11 בינואר 2024 בשעה 23:10

    שכחתי לשים אבקת אפיה בבצק.
    עכשיו מתפיחה את העוגות .
    האם לרפות בטורבו או באפיה רגילה עליון,ותחתון?
    ואשמח שתעשי גם סירטון ,כדי שאדע לעשות את הסוף של העוגה ,כשאת שמה באמצא גבינה וחותכת בצד ..לא יוצא לי הכי טוב וזה מתסכל אותי .תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2024 בשעה 21:49

      אני אצלם סרטון בקרוב

  8. ליני הגב 5 בינואר 2024 בשעה 15:16

    היייוש, חושבת שאפשר לעשות עם הבצק הזה רוגעלך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2024 בשעה 21:32

      בהחלט כן. כל מאפה שמרים

  9. אלעד הגב 18 בספטמבר 2022 בשעה 12:50

    יש אפשרות להפוך את המתכון לקראנץ' שוקלד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בספטמבר 2022 בשעה 12:55

      כן אין בעייה

  10. דניאל הגב 17 ביוני 2022 בשעה 21:53

    יצאה מעולה, תודה!!

  11. רעות הגב 27 בינואר 2022 בשעה 18:33

    היי, כמות המילוי גם היא עבור 3 עוגות? תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בינואר 2022 בשעה 8:07

      עונה גם פה. כן, לשלוש עוגות

  12. Ronit הגב 2 בינואר 2022 בשעה 20:56

    אתמול עשיתי את העוגה בצק סוף רק המילוי יצא פיות יציב למרות שסיננתי את הטוב טעם והריקוטה הוספתי עוד 2 כפות פודינג.
    שאלה נוספת האם אפית בתבנית או רק על תבנית תנור.
    תודה על מתכונים טעימים ומוצלחים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בינואר 2022 בשעה 10:44

      היי רונית,
      אין צורך לסנן טוב טעם או ריקוטה אלא רק אם משתמשים בגבינה רגילה שהיא לא יבשה. המלית אמורה להתייצב בזכות הביצים שיש במלית.
      אפיתי בתבנית אינגליש קייק

  13. ליטל הגב 7 במאי 2019 בשעה 12:46

    היי יש כמה דברים שלא הבנתי
    החמאה לקיפול שמעם בחוץ שיתרכך או במיקרו כדי שיהיה קל למריחה?
    בשלב הקיפול שמורחים חמאה רק בקיפול הראשון מורחים את ה200 גרם חמאה או גם בקיפול השני שמים חלק מהחמאה?
    ומה זאת אומרת לקפל כמו שמיכה? קיפול מעטפה? ימין לאמצע ושמאל מעליו?
    תודה 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2019 בשעה 21:45

      היי ליטל, זה פוסט מאוד מאוד ישן. זה בצק שמרים עלים מאולתר ולכן זה ההסבר.

      תסתכלי פה בלינק.אותו בצק, פוסט חדש יותר https://www.yehudit-aviv.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%93%D7%A3-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/

      • ליטל הגב 9 במאי 2019 בשעה 18:29

        תודה?

  14. הודי הגב 9 בינואר 2019 בשעה 20:49

    תודה רבה!!
    מקווה בעז"ה לתוצאות טובות ויפות (אולי, אולי כמו שלך…. :-))

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2019 בשעה 21:50

      למה לא חמאה? מאיזה טעמים?

  15. הודי הגב 9 בינואר 2019 בשעה 18:01

    הי יהודית.
    חייבת לציין שמרגע שגיליתי אותך, אני פשוט מכורה. הכל מדהים!
    והעוגה הזו…. חלום שמתגשם!!!!
    הדבר הראשון שעשיתי אחרי שראיתי את המתכון זה לראות אם יש לי את כל המצרכים ו— קדימה לעבודה!
    נצמדתי מאוד למצרכים ולהוראות, האמת, בעצם, במקום חמאה בתוך הבצק שמתי שמן קוקוס, עשיתי כבר הרבה מתכונים עם החלופה הזו והם מאוד הצליחו לי.
    הבעיה היא, שבבצק הזה, הוא נהיה לי צמיגי ולא כ"כ התגבש לי לבצק אלא נהיה בצק עם המון קרעים צמיגיים.
    היכן נראה לך שנכשלתי?

    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2019 בשעה 18:03

      היי הודי יקרה. אני שמחה מאודדד שאת אוהבת. לא הבנתי היכן שמת את שמן הקוקוס? באיזה שלב? של הקיפולים?

      • הודי הגב 9 בינואר 2019 בשעה 19:41

        שמתי את שמן הקוקוס בתוך הבצק, בעיבוד שלו. יחד עם המלח (במקום 100 גר' חמאה)

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2019 בשעה 19:53

          האמת שלא אמורה להיות בעייה. גם אני משתמשת בשמן קוקוס במקום חמאה בהרבה מקרים. לא יודעת מה התפקשש. זה מוזר. שמת לקראת הסוף או מהתחלה.

          • הודי 9 בינואר 2019 בשעה 20:19

            שמתי בסוף ,בדיוק כמו ההוראות של החמאה…
            אחרי שאיכשהו הוא נהיה לי גוש, מרחתי את החמאה של הקיפולים (נטורינה, לצורך הבריאות, אני לא משתמשת במרגרינה/ חמאה), אבל בגלל הקרעים זה יצא מכל החורים, שמתי את זה הרבה זמן במקרר כדי שיהיה טוב…
            האם כדאי לי לפתוח את זה עם קמח?
            מה את מציעה לי לעשות עכשיו?

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 9 בינואר 2019 בשעה 20:42

            כן תפתחי עם קמח. ועדיף שתשאירי אותו אפילו לילה שלם במקרר שיתקרר היטב.

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס