עוגה טעימה ויפהפייה שנולדה משאריות של תפוחים שפרסתי דק דק במנדולינה בשביל עוגה אחרת.
עוגה רכה ועסיסית במיוחד בזכות כמות התפוחים שיש בתוכה
אז תכף מתחילים החגים ושוב, לא ברור אם נחגוג יחד עם המשפחה או שוב יהיה סגר וכל אחד יחגוג בביתו. כן, זה נראה כמו חלום רע שחוזר על עצמו, אבל נדמה שאנחנו מתחילים להתרגל לשגרה החדשה ולא נראה שזה הולך להשתנות.
העוגה הזו נולדה משאריות תפוחים של עוגה אחרת שהכנתי, שצריכה עוד כמה שפצורים לפני שתעלה לבלוג, אבל אני בטוחה שהיא הולכת להיות להיט מטורף. נשארו לי מלא תפוחים מהעוגה וחשבתי מה אפשר להכין איתם כדי לא לזרוק. עוגה בחושה טובה זה תמיד טעים והפעם הכנתי עם סילאן. יצאה עוגה מושלמת ויפהפייה.
עוגת תפוחים וסילאן חגיגית (פרווה)
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- העוגה הזו נולדה משאריות של תפוחים דקיקים דקיקים שפרסתי במנדולינה ותיבלתי בסוכר ווניל לעוגה אחרת.
- אפשר לשים בעוגה תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן. אני בחרתי לא לשים הפעם כי התפוחים כבר היו ספוגים בווניל.
- אפשר להוסיף לבלילה גם אגוזים.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*13 ס"מ
- 3 תפוחים אדומים בינוניים
- 1/2 כפית מחית וניל/קינמון
- 2 כפות סוכר חום בהיר (לתפוחים)
- מיץ מחצי ליים/לימון
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- קורט מלח
- 1/2 כוס סילאן
- 1/2 כוס שמן
- 1/4 כוס סולת
- 1 כוס קמח
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
אופן הכנה
מכינים את התפוחים: מוציאים לתפוחים את הליבה, אין צורך לקלוף אותם, פורסים אותם דק דק במנדולינה. מניחים את הכל בתבנית פיירקס ומתבלים במחית וניל/קינמון, סוכר ומיץ לימון. מכניסים למיקרוגל ל – 2 דקות.
מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה ביצים שלמות, סוכר חום ומלח ומקציפים 8 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומזליפים את השמן על דפנות הקערה בזרם דק.
מוסיפים גם את הסילאן.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים לקערה את הסולת, הקמח ואבקת האפייה. מערבלים ממש חצי דקה, רק עד שמקבלים בלילה אחידה.
מעבירים את התפוחים לבלילת העוגה ובעזרת מרית או לקקן מערבבים את התפוחים. משאירים מעט מהתפוחים לקישוט מעל העוגה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
מעבירים את העוגה לתבנית. מניחים מעל העוגה את שארית התפוחים בצורה חופשית.
אופים 45-50 דקות עד שהעוגה מוכנה. בודקים בעזרת שיפוד עץ במרכז העוגה שהיא מוכנה.
העוגה נשמרת 4 ימים מחוץ למקרר.
האם אפשר לעשות במקום שמן רגיל שמן זית? האם במקום קמח רגיל וסולת אפשר כוסמין? האם במקום סוכר אפשר להוסיף כמוסוכר? סטיביה
אשמח שתכיני מתכונים לכאלה בעלי סכרת וכולסטרול זה ממש ישמח חלק מהאכלוסיה. תודות לך.
בקיצור עוגה אחרת 🙂
האם אפשר להחליף את הסילאן במייל?
היי דלית,
מים זה לא תחליף לסילאן
מה רעיון המיקרוגל? אפשר תנור? או לוותר על השלב הזה?
היי ורד,
כתבתי שהעוגה נולדה משאריות תפוחים של עוגה אחרת שהכנתי. המיקרוגל זה כדי לרכך מעט את התפוחים. את יכולה לוותר על השלב הזה ולשים פרוסות תפוחים בלי לרכך
היי יהודית יקרה
ראשית אני חולה על המתכונים שלך תבורכי מפי עליון
שאלה לי במידה ואני רוצה להכין את עוגת התפוחים אבל בתבנית גדולה מה הכמויות?
נראה לי שאם אני אכפיל את הכמות זו כמות גדולה של ביצים
תודה וחג שמח
היי טלי יקרה,
כן, להכפיל כמויות, זה ממש לא הרבה ביצים אלא בדיוק הכמות שצריך לעוגה גדולה בתבנית 26-28 ס"מ.
חג שמחח
יש תחליף לסולת עבור צליאקים?
העוגה עם קמח רגיל, אפשר לשים במקום הסולת קמח תירס/קוקוס.