עוגיות קורבייה שמקורן ביוון. עוגיות עם חמאה ושקדים, פריכות בטירוף, ממש נמסות בפה. מומלץ להכפיל כמויות כי כמות אחת מתחסלת מייד כשהיא יוצאת מהתנור
לפני שאני מתחילה אני כבר אומרת לכם – או שאל תכינו בכלל או שתכפילו כמויות! אני הכנתי כמות אחת ולא הספקתי אפילו לצלם. חטפו לי אותן אחת אחרי השנייה עד שנגמרו ונאלצתי להכין כמות נוספת רק כדי לכתוב את המתכון הכל כך מעולה הזה. לא להאמין כמה שהן טעימות או שבעצם כן להאמין כי עם כמות החמאה ביחס לקמח זה חייב לצאת טעים בטירוף ומה שעוד יותר משביח את הטעם זה השקדים הגרוסים שיש במתכון. אני ממש מתאפקת לא ללכת לצנצנת כדי לחטוף עכשיו עוד אחת או שתיים או שלוש….. נשבעת שהן ממכרות.
עוגיות חמאה ושקדים מטריפות שמגיעות אלינו מיוון. כמו כל עוגייה, יש אינסוף גרסאות ומתכונים לכל אחת אבל הפעם בחרתי להכין את המתכון הקלאסי והמעולה של סיגל ברמר מהבלוג "אפייה ביתית". את העוגיות מכינים רק עם חלמונים, אבל אל דאגה מייד הכנתי עוגיות קוקוס קלות עם החלבונים, כך שבחצי שעה או גג 45 דקות כולל זמן האפייה יש לכם 2 סוגים של עוגיות טעימות וקלות בטירוף.
סיפרתי כבר שסיגל הפכה מחברה וירטואלית לחברה אמיתית אבל לאחרונה היחסים עלו מדרגה :). סיגל העלתה רעיון לסטארט אפ מדליק – כל ערב אנחנו נפגשות ל"דייט פון" (קרדיט על השם לסיגל). מה זה אומר? שתינו רוצות ללכת לשם הספורט והבריאות, אממה…זה משעמםםם ללכת לבד. אז סיגל הציעה ש"ניפגש" לנו כל ערב לדייט בפון ונעשה את ההליכה יחד (מה היינו עושים בלי טלפונים ניידים??). מה אני אגיד לכם…אני מוצאת את עצמי מחכה כל יום להליכה הזאת. אנחנו חופרות ומקשקשות על שטויות, העיקר ללכת ולא ייאמן כמה מהר עובר הזמן כשמקשקשים.
עוגיות קורבייה של סיגל ברמר
עם התאמות קלות שלי למתכון
חומרים לכמות של כ- 50 עוגיות
- 2.5 כוסות קמח רגיל (רצוי קמח עוגיות של שטיבל)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה רכה
- 2 כפות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 50 גרם שקדים גרוסים
אופן הכנה
אפשר להכין את העוגיות ידנית וללא מעבד מזון או מיקסר. אני תמיד מעדיפה לעבוד עם מעבד מזון.
- מחממים תנור אפייה לחום של 160 מעלות על מצב טורבו.
- שמים בקערת מעבד המזון את כל החומרים יחד ומעבדים כמה שניות עד לקבלת בצק אחיד. לא לעבד יותר מידי על מנת לא לפגום במרקם הנימוח של העוגיות.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים קלים (העוגיות תופחות במהלך האפייה).
- אופים כ – 10 דקות עד להזהבה קלה ומוציאים מהתנור. מצננים היטב לפני שמעבירים לצנצנת.
- לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
עוד כמה קטנות
- ניתן להכין את העוגיות האלה עם כל סוג של אגוזים כגון: אגוזי מלך, פקאנים, בוטנים, אגוזי לוז.
- אפשר להכין את הבצק, ליצור ממנו גליל, לעטוף בנייר אפייה, להקפיא, לפרוס לטבעות ולאפות.
- אפשר לשלב כף קקאו במקום כף אחת של קמח ואז מתקבלות עוגיות שוקולדיות.
איזה יופי של עוגיות!! אפשאר במקום חמאה שמן או מרגרינה? ואם כן איזה כמות? אני רוצה שיהיו פרווה.
תודה על המתכונים המעולים!!
היי ליג'י. אפשר מרגרינה אבל הטעם כמובן יהיה פחות טעים. הייתי שמה במקום חמאה שמן קוקוס באותה כמות. גם פרווה וגם טעים
וואו, נראות מושלם!! ממש עשית לי חשק לאיזו אחת או שתיים עכשיו עם הקפה ♥
תודההה נטלי. איזה כייף שאהבת ♥
הורסתתתתת תמונות מדהימות תודה על הפירגון החם יפתי המוכשרת וגם אני מחכה בשקיקה לפון דייט ספורטיבי שלנו אוהבתת המון ???
מייד משנה בפוסט את ההגדרה חחח אוהבת