המלבי המוכר והאהוב רק עם רוטב פיסטוקים טעים במיוחד ומעל שערות קדאיף שקורמלו בחמאה ואם זה לא מספיק אז גם פיסטוקים קצוצים ואיזה ביס מושלם!
שגעת הפיסטוקים ממשיכה והפעם הוא מגיע בצורת רוטב מושלם מעל מלבי שמנת. מלבי זאת אחת האהבות הכי גדולות של חורצ'ק שלי וגם פיסטוקים. כל פעם שהוא מגיע אלינו הוא שואל אם יש מלבי. לא משנה שיש בבית מיליון קינוחים אחרים שגם אותם הוא אוהב, הוא תמיד רוצה מלבי. אז אחת לשבוע אני מכינה לו אספקת מלבי של אמא עם רוטב שאני מכינה לבד בבית בלי צבעי מאכל ויוצא כך כך טעים ומיוחד שאי אפשר אחריו לאכול את הרוטב התעשייתי המזעזע שמוכרים לנו שמפוצץ בצבעי מאכל.
הפעם לשם שינוי הכנתי רוטב פיסטוקים מדהים כי חורצ'ק מטורף גם על פיסטוקים וחיברתי לו שתי אהבות יחד. זה יצא כל כך טעים שאני בהחלט הולכת לאמץ את הקונספט החדש.
עוד כמה מתכוני מלבי שהכנתי:
מלבי שוקולד ושקדים מקורמלים (טבעוני)
מלבי חלב קוקוס וחלב שקדים טבעוני
מלבי טבעוני עם סירופ טבעי תוצרת בית (ללא צבעי מאכל)
מלבי חלב ושמנת עם סירופ ביתי טבעי
מלבי שמנת ברוטב פיסטוק ושערות קדאיף
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- את הרוטב פיסטוק אני מכינה עם ממרח פיסטוק ממותק ורק מערבבת אותו עם שמנת מתוקה כדי לדלל אותו ולהפוך אותו לרוטב. אם משתמשים במחית לא ממותקת יש להוסיף גם אבקת סוכר לפי הטעם. ניתן למצוא את הממרח בכל מיני חנויות אפייה וגם בטיב טעם, קשת טעמים, קוק סטוק ועוד. זה הממרח.
מצרכים למלבי שמנת – לכמות של 8 מנות , כל מנה כ- 150 מ"ל
- 1 ליטר חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 10 כפות מדידה קורנפלור (100 גרם)
- 4 כפות מי ורדים (60 מ"ל)
רוטב פיסטוקים
- 2 כפות ממרח פיסטוקים
- 70-100 גרם שמנת מתוקה (הסבר ב"אופן ההכנה")
- אופציה ולא חובה – 1 כפית מי ורדים
להגשה
- 100 גרם שערות קדאיף
- 50 גרם חמאה
- 1 כף אבקת סוכר
להגשה: פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה
מכינים מלבי: מפרישים מליטר חלב 1 כוס ומערבבים עם הקורנפלור טוב טוב לבלילה חלקה.
את שארית החלב שמים בקלחת יחד עם השמנת המתוקה והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
מוסיפים לקלחת את בלילת הקורנפלור. מוודאים שהקורנפלור מעורבב טוב טוב ואין גושים.
מערבבים כל הזמן עם כף עץ כ – 5 דקות עד שמתחילות להיווצר בועות. כשמופיעה במרכז הקלחת בועה אחת גדולה יחסית, זה הסימן שזה מוכן.
מכבים את הלהבה ומוסיפים מי ורדים. מערבבים, מוזגים לכוסות/כלי הגשה וכשהם מגיעים לטמפרטורת החדר, מכסים אותם מעבירים למקרר. אני אוהבת לקרר בכלי פלסטיק עם מכסה, ממש כמו שמוכרים במלביות.
מכינים רוטב פיסטוקים: מערבבים יחד ממרח פיסטוקים ושמנת מתוקה. מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה וכל הזמן מערבבים עד שמגיעים לסמיכות הרצוייה. אפשר להוסיף גם מי ורדים.
מכינים שערות קדאיף מקורמלות בחמאה: טוחנים את שערות הקדאיף במעבד מזון לשערות קצוצות דק. מערבבים את השערות עם החמאה המומסת ואבקת הסוכר. מעבירים את השערות למחבת ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עד שהן הופכות זהובות וקריספיות. מעבירים מייד לכלי אחר על מנת לעצור את הטיגון.
מגישים: הופכים את המלבי למרכז צלחת, מוזגים מהרוטב על המלבי, מפזרים שערות קדאיף ופיסטוקים קצוצים ומגישים מייד.
היי,
תודה על המתכון.
איך מכינים את הפיסטוק והשמנת ביחד? על אש או בלי רק לערבב ביחד?
ממש כמו שכתוב במתכון. לא כתוב על האש אז לא על האש.
כמה ימים אפשר להכין את המלבי לפני ההגשה?
ממליצה לא יותר מיומיים
האם אפשר לעשות פרווה
יש בבלוג מלבי קוקוס פרווה
האם ניתן להכין מראש את הקדאיף?
תודה
בהחלט כן. אני שומרת חודשים במקפיא