התוספת המושלמת לארוחה- תפוחי אדמה מדופדפים, יפהפיים ומיוחדים. הכנתי אותם בגרסת פרווה על מנת שיתאימו כתוספת לארוחה בשרית ויצא מושלם. יש גם אופציה לגרסה חלבית
האמת שכבר שניםםםם אני רוצה להכין את הגרסה הזו לתפוחי אדמה ומשום מה לא הכנתי. או שאני שוכחת ועוברת למתכונים אחרים או שאין לי זמן, בקיצור לא הכנתי וזה טעות!! כי הם כל כך טעימים ויפים להגשה שממש חבל שלא הכנתי עד עכשיו. אבל סוף סוף הכנתי ובגרסה המקורית שראיתי באינטרנט זה בכלל חלבי עם מלא פרמז'ן שזה חייב להיות טעים אבל רציתי תוספת לא חלבית לארוחות הבשריות ויצא מדהים לא פחות.
מתקבלים תפוחי אדמה טעימים כמו שרק תפוחי אדמה יכולים להיות, קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים, חגיגה של מרקמים וטעמים בפה.
תפוחי אדמה מדופדפים אפויים בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תפוחי האדמה חייבים להיות חתוכים דק במנדולינה כדי להיות מוכנים גם בחלק הפנימי.
- את תפוחי האדמה אופים בתבנית מאפינס משומנת בנדיבות בשמן זית, זה ידמה פעולת טיגון עדינה של החלק התחתון של תפוחי האדמה והם יהיו קריספיים במיוחד.
- את תפוחי האדמה מגישים חם מהתנור, כך הם הכי טעימים. על מנת לקצר תהליכים, אפשר להכין מראש את תפוחי האדמה עם התבלינים ולפני הארוחה לאפות. אפשר גם להכין מראש ולחמם אם אין ברירה.
- הכנתי גרסה פרווה על מנת שיתאימו לארוחה בשרית. אפשר להמיר את המתכון לחלבי – במקום שמן זית שמים חמאה ומלא פרמז'ן.
מצרכים לכ – 8 יחידות
- 4 תפוחי אדמה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת שום
- 5-6 גבעולי אורגנו/זעתר טריים
- לאפייה – 6 כפיות שמן זית
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב סטטי.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק בעזרת מנדולינה. שוטפים את כל תפוחי האדמה היטב במים כדי להיפטר מהעמילן.
מניחים את תפוחי האדמה בקערה ומוזגים את שמן הזית, מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת שום. מוסיפים את עלי האורגנו/זעתר לקערה ומערבבים.
משמנים את תבנית המאפינס- כפית בכל תא, בעזרת מברשת משמנים גם את הדפנות.
עורמים את תפוחי האדמה יחד בגובה של תבנית המאפינס ומניחים בתבנית.
אופים את תפוחי האדמה כשעה וחצי, עד שהחלק העליון מזהיב יפה והם נראים מוכנים.
מוציאים ומגישים חם.
אוהבת את המתכונים שלך, את היצירתיות בכל פעם מחדש.
תודה על הכל!
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה שלך
תודה רבה
יש אפשרות הרשמה בדף הראשי בבלוג
אוהבת את המתכונים שלך עוקבת ואדמח להיות בתפוצה שלך..תודה !!,❤
אשמח שאהיה ברשימת התפוצות שלך
תודה
אוהבת מאוד את המתכונים שלך,אשמח שאהיה ברשימת התפוצה שלך
תודה רבה רשמתי אותך