לביבות קצת שונות מהרגיל ובהחלט מיוחדות גם בטעם וגם במראה. הצבע המשגע של הסלק והגזר משתלבים יחד לצבע מטריף וטעים במיוחד
אני חייבת להתוודות – אני מתה על סלק אדום בכל צורה ומרקם. במרק קובה, בסלטים חיים, בסלטים מבושלים, אפוי בתנור…בהכל! פשוט אוהבת סלק. אני משתמשת בו גם כדי להכין את סירופ המלבי כך שיקבל צבע אדום עז בלי צבע מאכל שכל כך מזיק. ממעבר לזה שהסלק ממש ממש טעים לי, הוא פצצת בריאות ויש לו צבע מטריף. הסלק עשיר במינרלים כגון: סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ ונחושת. יש בו גם ברזל,אמנם לא בכמות גדולה אבל הברזל שנמצא בסלק נספג בגוף בצורה מדהימה ולכן הוא טוב למצבי אנמיה.
אז מה מכינים בחנוכה? הכנתי כבר: לביבות תפוחי אדמה, לביבות כרובית, לביבות תרד ופטריות, לביבות גבינה מתוקות, לביבות עאטייף ממולאות תפוחים וגם גבינה, לביבות גבינה ונוטלה.
הפעם החלטתי להכין משהו קצת שונה עם הירק שאני הכי אוהבת בעולם אבל כדי להוסיף עוד עניין הוספתי גם גזר ומוצרלה. התוספת של המוצרלה כל כך שדרגה את הלביבות שאני הולכת להכניס אותה לכל הלביבות הבאות שאטגן בחנוכה.
לביבות סלק, גזר ומוצרלה
מצרכים להמון לביבות
- 2 סלקים גדולים (500 גרם אחרי קילוף)
- 3 גזרים גדולים (200 גרם אחרי קילוף)
- 1 כרישה גדולה
- 4 ביצים גדולות
- 300 גרם מוצרלה של גד (שקית שלמה)
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 3 כפות גדושות קמח
- כ – ½ ליטר שמן לטיגון
להגשה – מטבל שמנת וגבינה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות גדושות גבינה לבנה
- קורט מלח
- 1 בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
אופן הכנה
- לביבות: קולפי את הסלקים והגזר ומגררים במגררת גסה. אפשר לגרר במעבד מזון עם דיסקית מתאימה לגירור גס.
- קולפים את הכרישה ופורסים לטבעות דקות.
- שמים את כל הירקות בקערה ומוסיפים ביצים, מוצרלה, מלח, פלפל שחור וקמח ומערבבים בעזרת כף.
- מחממים שמן בגובה של כ – 2-3 ס"מ במחבת עמוקה.
- יוצרים לביבות בעזרת כף או עם הידיים ומטגנים על להבה בינונית כמה דקות מכל צד עד להזהבה.
- מטבל שמנת וגבינה: מערבבים יחד את כל חומרי המטבל. מקשטים מעל עם בצל ירוק קצוץ.
המתכון נכתב בשיתוף מחלבות גד.
[…] לביבות סלק, גזר ומוצרלה של יהודית אביב […]
אפשר לאפות במקום לטגן? ואם כן כמה זמן?
היי יעל,
אני מניחה שניתן לאפות. לדעתי בסביבות חצי שעה – 40 דקות. תאפי ותעקבי אחרי התנור לראות מתי מוכנות. עדכני אם את מכינה אפוי