יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לנגוש הונגרי/רומני מושלם
ראשי » ביקורות והמלצות » לנגוש הונגרי/רומני מושלם

לנגוש הונגרי/רומני מושלם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 בדצמבר 2018 8 תגובות

סופגנייה הונגרית או רומנית, תלוי את מי שואלים. בכל מקרה, זו אחת הסופגניות הטעימות ביותר שאכלתי/הכנתי. פירה תפוחי אדמה בבצק שמשדרג פלאות את המרקם ואת הטעם.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לנגוש הונגרי/רומני מושלם

תוך כדי התעסקות בעולם הקולינריה, גיליתי שלכל העדות יש מאפים דומים רק בשמות שונים. למשל, למרוקאים יש את הספינג' ואצל הגרוזינים אותו בצק בדיוק נקרא לוחמה. כל עדה שתשאלו אותה תגיד לכם שהיא זו שהמציאה את המאכל, בדיוק כמו הקוסקוס והוויכוח הנצחי בין המרוקאים לטריפוליטאים. גם בין ההונגרים לרומנים יש ויכוח לגבי מי המציא את הלנגוש. אם תשאלו רומנים, יגידו שזה שלהם וכך גם ההונגרים. אותי זה ממש לא מעניין מי המציא מה, העיקר שהמציאו וזה קיים ואנחנו אוכלים ונהנים.

את הלנגוש טעמתי לראשונה בחיי כשביקרנו ברומניה לפני מספר חודשים. טיילנו באחד השווקים המפורסמים של רומניה שאני ממש לא זוכרת עכשיו את שמו, (באזור הבית של דרקולה) ואכלנו הכללל, בין היתר גם קיורטוש מעלף שנאפה מול עיננו על גחלים ו….לנגוש. את השם הזה שמעתי כבר פעם אבל לא טעמתי וגם לא עשה לי חשק לטעום. הלנגוש הוא לא מלך היופי ולא כזה עושה חשק לטעום ובכל זאת, להיות ברומניה ולא לטעום את המאכלים המסורתיים שלהם זה פשע וחוץ מזה הריח הרג אותי למרות שהייתי מפוצצת.

למרות שהיה קר בטירוף והיה תור ענק ללנגוש, החלטתי שאני טועמת ויהי מה. טעמתי והתעלפתי במקום! זה היה אחד הבצקים הכי טעימים שאכלתי בחיים ואני לא מגזימה. על פי המסורת אוכלים את הלנגוש עם שמנת חמוצה, רוטב שום וגבינה צהובה מעל או עם ריבה ושמנת חמוצה. מרוב שאכלנו מכל הבא ליד, ממש לא היה לי מקום גם למלוח וגם למתוק. איכשהו המוכרת הבינה שאני רוצה מלוח אז את המתוק לא טעמתי. בכל מקרה, כשאני מכינה אני אוכלת קודם מלוח ואז מתוק לקינוח.

אני אגלה לכם סוד – כשאני רוצה להוציא מידע לגבי מתכון מסויים כמו מה הוא מכיל, אני מספרת שאני אלרגית להמון דברים ואני חייבת לדעת בדיוק מה זה מכיל. למזלי הטוב הייתה שם בדוכן בחורה צעירה דוברת אנגלית, כי המאסטרית הזקנה שעמדה וטיגנה לנגושים בלי סוף, ממש לא הבינה מילה ממה שאמרתי לה. אז הייתי נחמדה (מאוד) והיא סיפרה לי שיש בבצק בין היתר גם תפוחי אדמה. לא הפתיע אותי בכלל. אני מכירה מתכונים עם תפוחי אדמה כמו למשל העוואמה של הערבים ובטח יש עוד כמה כאלה עם תפוחי אדמה. ואני עצמי מכינה דונאטס עם פתיתי פירה מוכנים כך שהיה היגיון ובכל זאת צריך מתכון. אז שיטוטים ברשת וגם ביוטיוב בכל מיני אתרים והבנתי את הפואנטה. שינסתי מותניים, כתבתי לי בסיס למתכון של הבצק ויצאתי לדרך. ניסיון ראשון הצליח בול ואני בעננים, חוץ מזה שחנוכה זו סיבה מצויינת להוציא מהארון את סירי הטיגון. אתם חייבים חייבים להכין לנגוש, זה פשוט אחר מכל מה שטעמתם עד היום (באחריות!)

לנגוש הונגרי/רומני מושלם

לפני שמתחילים

  • אם לא רוצים לטגן את כל כמות הבצק, ניתן לטגן חלק ואת השאר לשמור במקרר עד יומיים. מטגנים ישר מהמקרר, אין צורך להמתין.
  • הלנגוש המטוגן הכי טעים אחרי הטיגון אבל נשאר טרי גם אחרי כמה שעות טובות.

מצרכים לכמות של כ – 25 לנגושים גדולים

  • 1ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2-3 תפוחי אדמה גדולים (450 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 2.5-3 כוסות חלב פושר
  • 2 כפיות מלח
  • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה

מטבל שמנת חמוצה

  • 2 שמנת חמוצה 15% שומן
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • קורט פלפל שחור

לפיזור

  • גבינת פרמז'ן מגורדת

איך מכינים לנגוש הונגרי/רומני

  1. מרככים תפוחי אדמה בקליפתם וכשהם עדיין חמימים קולפים אותם ומועכים לפירה חלק.
  2. שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח ושמרים ומערבבים יחד.
  3. מוסיפים לקערה את פירה תפוחי האדמה, הסוכר והביצים ומתחילים ללוש את הבצק.
  4. מוסיפים לקערה את החלב בהדרגה (ייתכן שלא נצטרך את כל החלב). מוסיפים גם את המלח ולשים 7 דקות על מהירות בינונית. מעבירים למהירות גבוהה יותר ולשים עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות דביק מאוד אבל גמיש.
  5. מעבירים את הבצק לכלי משומן, מכסים בניילון, מעל הניילון מניחים שמיכה כדי לזרז תפיחה ומתפיחים חצי שעה.
  6. מורידים את הנפח לבצק, לשים עוד 2-3 דקות, מכסים ומתפיחים עוד שעה.
  7. מחממים 1 ליטר שמן לחום של 180 מעלות (שמן חם אבל לא רותח).
  8. לוקחים חתיכת בצק בגודל של כדור טניס ומותחים עם הידיים לצורת פיתה רחבה ודקה מאוד.
  9. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
  10. מכינים כך את כל הכמות בתקווה שלא תחסלו את הכל ישירות מהשמן.
  11. להגשה מטבל שמנת: מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים שתי כפות במרכז הלנגוש. מגרדים מעל פרמז'ן.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
    ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
  • פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול
    פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול
  • קיורטוש - מאפה שמרים הונגרי טעים במיוחד
    קיורטוש - מאפה שמרים הונגרי טעים במיוחד
  • קוסקוס חלבי עם חמאה ולבן
    קוסקוס חלבי עם חמאה ולבן
חנוכה לנגוש הונגרי לנגוש רומני סופגניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. ג'ודי הגב 16 בדצמבר 2019 בשעה 12:11

    שלום יהודית,
    רציתי לשאול אם ניתן להכין את התערובת יום קודם ולמחרת לטגן? כשעתיים לפני שמגישים? ועד ולחמם בתנור לפני ההגשה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בדצמבר 2019 בשעה 17:12

      היי ג'ודי. אפשר להכין בצק שמרים יום לפני ולהתפיח במקרר. למחרת להביא לטמפרטורת החדר לפני הטיגון. אי אפשר לחמם. זה נשאר טעים גם אחרי שעתיים אם כי כמו כל דבר מטוגן זה טעים כשזה חמים

  2. ליאת הגב 1 באוקטובר 2019 בשעה 16:51

    המתכון נשמע מעולה,אך אם איני רוצה שיהיה חלבי, ניתן להמיר את החלב במים? האם זה ישנה משמעותית את הטעם? ושאלה נוספת בבקשה,ראיתי מתכונים ללא תפו"א- העונים לשם לנגוש- הם מתאימים יותר לורסיה המתוקה? תודה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2019 בשעה 22:22

      היי ליאת, לנגוש מכינים במקור עם תפוחי אדמה. לא ץאמיני מה זה עושה לבצק. את יכולה לשים מים או חלב קוקוס לפרווה

  3. מרין הגב 12 בספטמבר 2018 בשעה 15:52

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מושלם! עסיסי וטעים ביותר.
    השוני היחיד שהיה הוא שהספיקה חצי כוס מים ולא כוס מים מלאה (השתמשתי בכוסות פלסטיק פשוטות)
    תודה רבה על המתכון!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2018 בשעה 18:38

      היי מרין.
      אני שמחה שהצליח לך ואהבת. ברור שהספיקה חצי כוס כי חצי כוס חד פעמית זה חצי כמות של כוס מדידה בינלאומית. אני משתמשת תמיד בכוסות מדידה.

  4. מרין הגב 4 בספטמבר 2018 בשעה 10:36

    שלום, האם אפשר בלי ביצה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בספטמבר 2018 בשעה 18:36

      אפשר אבל המרקם יהיה שונה

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס