פסטה ברוטב שמנת ופתיתי ברוקולי. בדרך כלל אני מכינה את הפסטה עם פרחי ברוקולי. הפעם הכנתי עם פתיתי ברוקולי שהסמיכו מאוד את הרוטב והעשירו אותו במיוחד
הפעם תנובה יצאה בהברקה מדליקה וטעימה במיוחד – פתיתי ברוקולי ופתיתי כרובית. כחלק ממהלך השיווק של המוצרים נתבקשתי להכין מתכון שישלב אותם, כל אחד בנפרד כמובן. זה היה ממש קל כי אני מתה גם על ברוקולי וגם על כרובית ויש לי מיליון מתכונים בראש שמשלבים אותם. אני חייבת לציין שהייתי די סקפטית לגבי המוצרים האלה אבל ברגע שפתחתי את השקית וראיתי את הפתיתים, הבנתי שהביאו פה הברקה גאונית. כנסו פה כדי לראות מה הכנתי מפתיתי הכרובית.
את הברוקולי בחרתי לשלב עם פסטה ברוטב שמנת. כשאני כבר אוכלת פסטה, זה תמיד יהיה ברוטב שמנת. אני לא ממש מתחברת לפסטה ברוטב עגבניות ולפסטה ברוטב שמנת הייתי מכורה המון שנים. גם היום אני מסוגלת לאכול אותה כל יום אבל אלוהי הדיאטה מונעים ממני את התענוג. את הכרובית שילבתי בסלט עשיר, יפהההה וטעים במיוחד.
סיפרתי כבר שאל הברוקולי התוודעתי רק לפני כמה שנים בודדות. מאחר ובבית מרוקאי אין ברוקולי, בתור ילדה לא ידעתי על קיומו של הירק הזה ובתור בוגרת לא התחברתי אליו ואפילו לא ניסיתי לקנות או להכין ממנו משהו. הייתי בטוחה שזה ירק אנמי, חסר טעם ויותר מידי בריא. מי שגרם לי לקנות את הברוקולי הביתה היה חורצ'ק שלי שהתאהב בברוקולי ועד היום זה הירק המועדף עליו מכל הירקות. אז התחלתי לקנות הביתה ברוקולי ולהכין ממנו כל מיני מנות לחורצ'ק וטעמתי. ברגע שטעמתי לא הייתה דרך חזרה – התאהבתי והתחלתי לשלב אותו כמעט בכל מתכון שהכנתי – קישים, פשטידות, מוקפצים, אורז עם ברוקולי, מוקפץ עם שעועית ירוקה וטריאקי ועוד ועוד. פשוט התאהבתי ולא יכולתי להפסיק לאכול. מזל שהוא כמעט נטול קלוריות ומפוצץ בבריאות.
פסטה ברוטב שמנת ופתיתי ברוקולי
חומרים ל -2-3 מנות
- חצי חבילה פסטה ספגטי
- סיר מלא מים עם כף מלח לבישול הפסטה
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית + 3 כפות למזיגה על הפסטה המוכנה.
- 3 שיני שום כתושות
- ½ חבילת פתיתי ברוקולי של סנפרוסט
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- גבינת פרמז’ן – הרבה!
לעגבניות שרי צלויות
- 10 עגבניות שרי
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח גס (אני שמה מלח ים אטלנטי)
- קורט פלפל שחור
להגשה:
- גבינת פרמז'ן
- מעט פיסטוקים קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
עקרונית מתחילים תמיד בהכנת הרוטב שיכול לחכות לפסטה ובכל מקרה עובדים במקביל על הכנת הרוטב ובישול הפסטה.
- ממסים במחבת רחבה את החמאה ו – 3 כפות שמן זית. כותשים את השום ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. זהירות לא לשרוף את השום כי אז הוא נעשה מר ולא טעים.
- מוסיפים למחבת את פתיתי הברוקולי (אין צורך להפשיר) ומטגנים כ- 15 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהם די רכים אבל עדיין נגיסים.
- מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וכל הזמן מערבבים עד שהשמנת מצטמצמת מעט ומתחילה להסמיך.
- מוסיפים פרמז’ן – אין כמות כי אפשר להוסיף כמה שרוצים וכמה שיותר יותר טעים, רק צריך להיזהר עם המלח כי הפרמז’ן מלוחה. הרוטב מוכן כשרוב השמנת נספגה בברוקולי והוא נעשה סמיך.
- עגבניות שרי צלויות: מחממים שמן זית במחבת. חוצים את העגבניות שרי ומטגנים במחבת כמה דקות עד שהעגבניות נצלות ומשחימות מעט. מפזרים מלח ופלפל.
- במקביל להכנת הרוטב – מרתיחים סיר עם הרבה מים ומלח. מבשלים את הפסטה 10 דקות בדיוק או לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה מהמים, מוזגים עליה 3 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומניחים על צלחת הגשה. יוצרים במרכז הפסטה מעין שקע ומניחים על השקע את הרוטב. מניחים מסביב את העגבניות הצלויות, מגרדים מעל עוד פרמז'ן, מפזרים מעט פיסטוקים קלוייים קצוצים גס ואוכלים מייד.
המתכון נכתב עבור תנובה
שבת שלום, עוד מתכון מעולה שלך! תודה רבה, נהנינו בטרוף!
בשמחה