יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מגולגלות תמרים ואגוזים כשל”פ
ראשי » חיתוכיות » מגולגלות תמרים ואגוזים כשל”פ

מגולגלות תמרים ואגוזים כשל”פ

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 במרץ 2018 38 תגובות

מגולגלות תמרים ואגוזים כשל”פ – אותן עוגיות פריכות ונימוחות, האהובות כל כך, בגרסה כשרה לפסח. העוגיות יוצאות פריכות ונימוחות במיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מגולגלות תמרים ואגוזים כשל”פ

אם יש משהו שממש חסר לי בפסח, זה עוגיות מבצק חמאתי פריך. אני מתה על עוגיות פריכות חמאתיות, כאלה שאפשר לנשנש עם הקפה או בלעדיו. נכון שיש היום קמחים לפסח, אבל אני לא משתמשת בהם. לא מטעמי דת אלא מטעמים של מסורת ורצון להרגיש את החג כמו שהיה פעם, כשהיינו ילדים ומצה עם שוקולד היה המשהו המתוק שאכלנו עם התה. לא היו ממש עוגיות וגם אם היו, אצלנו בבית לא קנו מטעמי החמרה בכשרות.

לפני כמה שנים הכנתי את אותו בצק מגולגלות הרגיל שלי ורק שמתי קמח מצה במקום קמח רגיל. זה יצא טעים מאוד ואפילו פרסמתי את המתכון בבלוג הקודם שלי בתפוז. אבל מה שהיה זכור לי זה שהבצק היה קשה לעבודה. התוצאה הייתה מצויינת, אבל הבצק לא נוח. הפעם תוך כדי הניקיונות והבישולים ביום שישי, לקחתי קערה והכנסתי אליה  את החומרים שעלו לי בראש באותו רגע. אמרתי כבר שקשה לי לדחות סיפוקים ושאם יש לי מתכון בראש, זה לא מרפה ממני ואני חייבת לנסות ומייד :). אז ניסיתי והפעם הבצק היה מושלם ורק היה צריך לבדוק את המרקם והטעם. התוצאה: אף אחד לא ניחש שהעוגיות ללא קמח בכלל. יצאו פריכות, עדינות, טעימות וקלות להכנה. הבצק מאוד נוח אחרי קירור של כשעה במקרר וכמובן שניתן למלא בכל מלית אחרת שאוהבים.

מגולגלות תמרים ואגוזים כשל”פ

חומרים לכמות של כ- 30-40 עוגיות

  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח מצה רגיל
  • ½1 כוסות קורנפלור
  • ¼ כוס סוכר
  • קורט מלח

לרידוד הבצק: קורנפלור

למילוי

  • 1 קופסת ממרח תמרים
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים יחד לבצק אחיד. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. שמים במקרר לכשעה של התייצבות.
  2. מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים. מקמחים היטב משטח עבודה עם קורנפלור ומרדדים חלק אחד של הבצק לעובי של כ- ½ ס”מ. לא לרדד דק מידי כדי שהבצק לא ייקרע.
  3. מורחים  ממרח תמרים על כל שטח הבצק ומפזרים אגוזים וקינמון.
  4. מגלגלים בזהירות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. בעזרת סכין חדה פורסים את העוגיות בגודל הרצוי אבל לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים עד חצי גובה העוגייה כדי שיהיה קל לפרוס אחרי האפייה.
  6. מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו ואופים 25-30 דקות עד שהעוגיות זהובות ומוכנות.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני שמעבירים לצנצנת.
  8. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
אגוזים מגולגלות פסח תמרים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

38 תגובות

  1. רחלי הגב 24 באפריל 2019 בשעה 16:31

    עשיתי בדיוק כפי שנהסברת יצא לי מושלםם!! תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באפריל 2019 בשעה 17:30

      איזה כייףףף רחלי. מהמם

  2. מירב הגב 20 באפריל 2019 בשעה 23:57

    עשיתי בדיוק לפי המתכון רק עם קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור (היה כתוב בתגובות שאפשר להחליף) והאמת שיצא מאכזב. הבצק מתפורר ולא טעים.
    חבל, הרבה עבודה …

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2019 בשעה 15:18

      היי מירב. מקווה שהשתמשת בכוסות מדידה אוניברסליים כי הכמויות פה חייבות להיות מדוייקות. צר לי שלא הצליח אבל המתכון הזה הוכן על ידי כל כך הרבה אנשים והצליח כך שכנראה עשית משהו לא נכון.

    • איילת הגב 23 באפריל 2019 בשעה 20:27

      עשיתי את העוגיות עם כמה שינויים…
      במקום קורנפלור שמתי קמח תפוחי אדמה.
      במקום חמאה המרתי ב 3/4 כוס שמן קנולה וביצה נוספת.
      הבצק יצא ממש נעים ונוח יחסית לבצק של פסח.
      ניסיתי חלק עם תמרים ואגוזים וחלק עם ממרח שוקולד.
      התמרים והאגוזים יצאו מדהים. נחטפו ממש ואני בדרך להכין מתכון כפול…. תודה רבה וחג שמח

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2019 בשעה 22:11

        איזה כייף לשמוע איילת. תודה על העדכון ומעולה שעם השינויים יצא טוב. טוב לדעת כי יש הרבה ששואלים

  3. עדן הגב 18 באפריל 2019 בשעה 21:43

    היי,
    עשיתי בדיוק כמו המתכון אבל העוגיות עכשיו בתנור ומסביב החמאה נמסה ומבעבעת, זה תקין או לזרוק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באפריל 2019 בשעה 8:30

      תסיימי לאפות בכל מקרה. צריך לעבוד עם כוסות מדידה אוניברסליות כדי שנהיה מתואמות על הכמויות. עדכני

  4. מור הגב 17 באפריל 2019 בשעה 13:05

    היי, האם אפשר להחליף את התמרים בשוקולד למריחה? והאם זה משפיע על כמות הסוכר שצריך לשים במתכון?
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:34

      היי מור. את יכולה להחליף תמרים בשוקולד. כל השאר נשאר אותו דבר. חג שמח

  5. Shir הגב 17 באפריל 2019 בשעה 12:15

    היי:)
    אפשר במקום קופסאת ממרח תמרים להשתמש בתמרים בוואקום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:32

      היי שיר. תלוי איזה סוג. יש של פיצוחי גת שיכול לעבור אפייה. כל השאר זה פשוט מתייבש אלא אם תמיסי ותערבבי עם חמאה

  6. גל כהן הגב 17 באפריל 2019 בשעה 8:47

    אפשר להחליך את הקורנפלור בקמח תפוא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 20:30

      היי גל. בהחלט אפשר

  7. דנה כרמונה הגב 17 באפריל 2019 בשעה 8:07

    אשמח לדעת איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2019 בשעה 8:38

      היי דנה,

      שימי שמן קוקוס או מחמאה במקום חמאה

  8. אושר חדד הגב 29 במרץ 2019 בשעה 16:01

    שמתי את הבצק כבר במקרר כמו שכתוב במתכון … יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל שהבצק לא יהיה פירורי ויהיה אפשר לעבוד איתו או שהבצק נהרס?

  9. דפנה הגב 21 בפברואר 2019 בשעה 19:16

    אפשר להחליף חמאה במרגרינה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בפברואר 2019 בשעה 21:07

      היי דפנה. תמיד אפשר להחליף אבל צריך לקחת בחשבון שזה משפיע על הטעם

  10. מירי הגב 10 באפריל 2018 בשעה 20:49

    היי אלופה!
    הייתי חייבת לשתף. העוגיות יצאו פשוט מושלמות, ואחרי כמעט שבוע של פאדג’ים ומוסים למיניהם (שאין לזלזל בטעמם, אבל בכל זאת…) הפריכות והמרקם של עוגיות אמיתיות היו פשוט שינוי מרענן! תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2018 בשעה 23:10

      איזה כייףףףף תודה שחזרת לספר לי

  11. רחל הגב 5 באפריל 2018 בשעה 13:42

    הי, הייתי חייבת לכתוב!!!!
    תודה על מתכון מעולה והסברים ברורים…
    אליפות! איזו המצאה!
    ניסיתי ויצא מדהים…מקווה להשאיר לילדים שבאים לחג….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2018 בשעה 18:10

      איזה כייףףףף שחזרת לספר. תודההה רבה רחל וחג שמח לך ולכל משפחתך

  12. חיה הגב 30 במרץ 2018 בשעה 9:30

    אפשר להמיר את החמאה בשמן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2018 בשעה 17:49

      לא ניסיתי אז אין לי מושג. אפשר עם חמאת קוקוס

    • זיזל הגב 4 באפריל 2018 בשעה 13:52

      היי יהודית ,באיזשהוא מתכון נתת קישוט עם קוקוס (מן פלורנטין) אם תוכלי להזכיר לי באיזה מתכון אודה לך .תודה וחג שמח!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2018 בשעה 18:39

        וואו יש לי המון מתכונים. איזה קישוט??

  13. בתיה דורון הגב 29 במרץ 2018 בשעה 7:37

    מתכון מעולה, צילומים מעולים… חג שמח וטעים לכם….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 במרץ 2018 בשעה 12:28

      תודה יפתי. חג שמחחח אהובה

  14. לילך הגב 28 במרץ 2018 בשעה 21:13

    בלוג מקסים , המתוכנים ברורים ומרשימים .
    ישר כוח!
    וחג אביב מלבלב ומלבב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2018 בשעה 21:35

      תודה רבה לילך. חג שמחח

  15. גל הגב 28 במרץ 2018 בשעה 8:37

    היי נראה מהממם♡♡ רציתי לדעת אם ניתן להמיר חלק מקמח המצה לשקדים טחונים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2018 בשעה 21:13

      היי גל. תודהה. אמנם לא ניסיתי אבל אחרי שהכנתי את הבצק עלה לי לשדרג עם קמח שקדים אבל לא יצא לי עדיין. לדעתי רק יהיה משובח יותר

      • אושר חדד הגב 29 במרץ 2019 בשעה 15:35

        היי שמתי 2 וחמי כוסות קמח רגיל במקום קמח מצה וזה יצא לי נורא פירורי למרות שזה התאחד לבצק אחיד. מה אני יכולה להוסיך בשביל שהבצק לא יהיה פירורי?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 במרץ 2019 בשעה 15:38

          היי אושר. ברור שייצא פירורי כי זה שונה מקמח מצה. עם קמח רגיל צריך כמות אחרת של חמאה ונוזלים או להפחית את כמות הקמח. בכל מקרה מקווה שהסתדרת

          • אושר חדד 29 במרץ 2019 בשעה 16:03

            שמתי את הבצק כבר במקרר לפי המתכון … יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל שיהיה אפשר לעבוד עם הבצק ושהוא לא יהיה פירורי או שהבצק נהרס?

          • אושר חדד 29 במרץ 2019 בשעה 16:11

            שמתי כבר את הבצק במקרר כמו שכתוב במתכון… יש משהו שאוכל לעשות בשביל שהבצק יהיה לא פירורי ויהיה אפשר לעבוד איתו , או שהבצק נהרס?

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 30 במרץ 2019 בשעה 9:13

            היי אושר. תנסי להוסיף חמאה רכה בעדינות בלי ללוש יותר מידי את הבצק אלא רק שיתגבש לבצק. זה אמור לתקן את זה

השארת תגובה

ביטול

הבית של יהודית אביב הלוחשת לאוכל
יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז” שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו. באמת שלא הבנתי כלום ושום דבר בכל מה שקשור לעולם הבלוגים והבלוגרים ודי מתוך סקרנות ורצון להנציח את המתכונים שלי.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

Instagram post 2195000350872440268_608495305 אני שונאת חורף!! לא סובלת גשם. הכל יותר קשה ומסורבל, קר לי כל הזמן והחושך בשעה ארבע אחר הצהריים לא בא לי טוב (לא לי ולא לצילומים). אני גם לא מבינה את האנשים שמחכים לחורף ולגשם... אין כמו יום בהיר של שמש. 
קיצר, הדבר היחיד שחיובי בעיני בחורף זה המרקים. אני מתה על מרקים ואמנם אני אוכלת מידי פעם גם בקייץ אבל איך שיורד גשם, אני נכנסת למטבח ומעלה על האש סיר של מרק ליומיים.
הפעם, מרק פטריות עשיר וטעים בטירוף.
המתכון עלה הבוקר לבלוג. יש גם סרטונים עם שלבי ההכנה גם בבלוג וחלק בסטורי.
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בבלוג. .
.
.
#soup
#mushroomsofinstagram
#mushrooms
#mushroomsoup🍄
#onthekitchen
#ontheblog
#onmykitchentable
#thefeedfeedsoup
Instagram post 2193483592625909091_608495305 שבת תותים לכם🍓🍓
בגדול היא התחסלה בערך שלוש שעות אחרי שיצאה מהתנור 😱
מזללל שלוקח בדיוק חמש דקות להכין אותה (מי שלא מאמין, שייכנס לסטורי, העליתי שם בלייב את שלבי ההכנה) ועוד40דקות לאפות אותה, כך שאין בעייה להכין אותה שוב ושוב.
עוגת תותים ושטרוייזל עכשיו גם בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל והיא הראשונה בדף הראשי.
הלכתי להכין עוד אחת😋... ביי 😉
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%aa%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%aa%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a9%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%99%d7%96%d7%9c-%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d/
🍓
🍓
🍓
#strawberry
#thefeedfeedbaking
#foodporn
#cakes
#thefeedfeedcake
#gargeran
#imsomartha
#foodphotography
#strwaberrycake
#onthekitchen
#ontheblog
#lovetocook
Instagram post 2192985443092393452_608495305 שבת שלום 💕💕
Instagram post 2191979524061560619_608495305 סיר של שישי בצהריים בחמישי
תכתבו בגוגל תבשיל קציצות ואפונה הלוחשת לאוכל
💕
#foodphotography
#food52
#lovefood
#pea
#lovetoeat
#feedfeed
#feedfeedmeatballs
#meat
#meatballs
Instagram post 2190668433352243771_608495305 בהתלבטות בין שקשוקה לפיצה לא הצלחתי לבחור אז שילבתי ביניהם 😜
לפני החפירות אני כבר אומרת לכם שהמתכון כבר בבלוג כולל סרטונים שממחישים את ההכנה ומי שירצה אשלח לו לינק לפרטי ומאוחר יותר זה יהיה בסטורי.
.

זה שאני מכורה לבצקים אתם בטוח כבר מבינים ובכל זאת, כשאחד הילדים (ילדים עאלק😂😂 עוד שנייה הם בפנסיה) ממש רעב ומתקשר אלי כמו שקרה אתמול למשל בעשר בלילה (כן, חורצ'ק) ושואל אם אני יכולה להכין לו משהו לאכול, אני שולפת בצק מוכן, במקרה הזה בצק פיצה מצונן של שמרית, רוטב שקשוקה שהיה לי במקרר, גבינות ונולדה לה שקשופיצה טעימה בטירוף בכלום זמן וכלום עבודה.
היתרון בבצקים של שמרית שההיכרות הראשונה שלי איתם הייתה דרך שיתוף פעולה שעשיתי איתם ומאז הם הפכו לדיירי קבע אצלי במקרר, זה שהם מוכנים מייד לעבודה. אין צורך להפשיר וזה יתרון ענק בעיני והם גם טעימים ביותר. כן, אין תחליף לבצק שמכינים לבד בבית אבל זה פתרון מעולה כשאין זמן להכין או כשרוצים להכין ארוחה ברגע.

@shimrit_baking
#shakshuka
#tomatoes
#foodporn
#foodphotography
#gargeran
#imsomartha
#lovetoeat
#eggs
#dough
Instagram post 2188443277150090220_608495305 סך הכל ארוחת בוקר די שפויה לא??
קצת קרפים, קצפת ותותים כי אני הכי שמחה שהם שוב כאן
.
.
.
#strawberrycake
#strawberry
#mascapone
#krep
#foodphotography
#foodporn
#sweet
#vanilla
Instagram post 2186937707502812543_608495305 אחת העוגות הכי מגניבות שיצא לי להכין. היא ישבה לי בראש מלא זמן עד שיצאה לפועל. היא מזמןןןן בבלוג ועשרות הכינו אותה ושלחו לי תמונות. בא לי להחיות אותה שוב וכנראה שהשבת אכין אותה בגרסה אחרת. .שמתי לכם לינק בסטוריז ובהיילייטס. או פשוט חפשו בגוגל עוגת שמרים משובללת הלוחשת לאוכל
.
#cakes
#chocolatecookake
#chocolate
#chocolatelover
#foodphotography
#Yeast cake
#yeastDoug
#foodphotography
#foodporn
#chocolate
Instagram post 2184866163716863351_608495305 מה יש בהם שכל כך הרבה אנשים אוהבים אותם?? האמת, אני לא גדלתי על פתיתים. אצלנו בבית לא היו פתיתים או פסטה. יותר בכיוון של תבשילים מרוקאים חמים עם מלא רוטב ולחם.
כך יצא שלא הכנתי פתיתים עד שהתחתנתי, ילדתי והילדים גדלו מספיק כדי לבקש את הפתיתים שאכלו בצהרונים. גם פסטה הכנתי רק בגלל שאכלו בגן וביקשו.
היום אני כמובן מכינה על בסיס קבוע כי כולם אוהבים.
ובכל זאת, מלא אנשים לא מצליחים להכין פתיתים אחד אחד ויוצא להם מעין גושים של פתיתים. "הסוד" הוא כמות השמן והמים. גם הפתיתים, ממש כמו האורז אוהבים שהשמן יעטוף אותם ממש טוב, כמות המים תקבע אם ייצאו פתיתים נימוחים אחד אחד או דייסת פתיתים 😂
בקיצור, המתכון עלה לפני כמה שנים לבלוג והדבר שהכי הפתיע אותי זה הכמות ההיסטרית של הכניסות למתכון הכל כך פשוט וגם כמות התגובות והשאלות... כולה פתיתים אבל כנראה שיש להם מקום של אהבה בהרבה לבבות ובתים.
תכתבו בגוגל פתיתים הלוחשת לאוכל ואתם שם לכל הטיפים לקבלת פתיתים נימוחים אחד אחד, טעימים טעימים
.
.
.
#israeli_food
#foodphotography
#israeli_kitchen
#food52
#pasta
#lovetoeat
#thefeedfeed
#thefeedfeedvegan
Instagram post 2183456237320824857_608495305 עוגת השבת קצת באיחור אבל אתם יודעים מה אומרים על זה😉
קיצר, הבראוניז הכי טעימים ומושלמים שהכנתי מעולם.
פאדג'יים בטירוף, מעליהם הכנתי שכבה של טופי מלוח שאם עוד לא טעמתם כזה, אתם לא מבינים מה אתם מפסידים וכדי להשחית עוד יותר, הכנתי פופקורן בקרמל שלא הפסקנו לנשנש אותו בלי קשר לבראוניז.
ממש ממש עכשיו כל המתכונים עלו לבלוג ויש גם סרטוני הסבר לכל הטוב הזה. אתמול היה לי עומס יתר ולא הספקתי להעלות סטוריז... הם עוד יעלו ויישמרו בהיילייטס. בינתיים הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון.
אה, רק לפרוטוקול, את הבראוניז הכנתי עם קמח כוסמין, כך שהם בריאים😂😂
הרקעים של יעל מקפיצים כל פריים למעלה למעלה

@yaelyaniv
.
.
.

#chocolatelover
#chocolate
#brownies
#popcorn🍿
#caramelpopcorn
#israeli_food #foodphotography
#foodporn
#sweet
#candies
#sweetpopcorn
#caramelsauce
לצפייה בתמונות נוספות.....
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס