יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
ראשי » בצקים » פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת

פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 בינואר 2025 תגובה אחת

אין לי דרך לתאר כמה שזה טעים. אלו הפיתות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה! בצק מעולה, זעתר טרי מהגינה וקיבלנו פיתות היסטריות שאי אפשר להפסיק לאכול

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת

בשבוע שעבר הכנתי שוב את הלחם הממולא בשר שאנחנו כל כך אוהבים. מרוב שהיה טעים הכנתי אותו יומיים ברצף 🙂 עכשיו הבצק הוא מהמתכון של הלחם קיפולים שלי שהוא מעולההה בכל קנה מידה ואני הכי ממליצה להכין ממנו לחם. ואזזז נשארו לי שלושה כדורי בצק והגינה שופעת עשבי תיבול טריים וגם זעתר טרי, אז ישר חשבתי על השידוך. עכשיו תקשיבו טוב – כמה שאני מכינה בצקים לא ציפיתי לטעם ולמרקם המטורפים שיצאו לפיתות האלה. זה יצא פשוט מושלם ברמות אחרות, הדבר הכי טעים שהכנתי לאחרונה. כמובן שישר החלטתי שאני חייבת לצלם לבלוג ואכן צילמתי. אז תכינו את הלבאנה או את השמנת החמוצה כי אתם הולכים להתאהב בפיתות.


פותחים את הבצק בעזרת הידיים למלבן דק, מזלפים שמן זית ומפזרים הרבה זעתר טרי
מקפלים צד ראשון
וצד שני
עוד קיפול
ואחרון
עכשיו מנוחה של לפחות חצי שעה


פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • חייבים להכין את הבצק הזה עם קמח חזק, כלומר קמח עם אחוזי חלבון גבוהים. אני הכי אוהבת את הקמחים של קאפוטו. במקרה הזה השתמשתי בקמח מניטובה של קאפוטו. ניתן לקנות את הקמח בחנויות מובחרות וגם באונליין. אני קונה שקית של 5 קילו ושומרת במקרר אבל יש גם שקיות של 1 ק"ג. שמה לכם פה לינק לאחת החנויות שניתן להזמין ממנה.
  • את הבצק אני מכינה בקופסת פלסטיק הכי פשוטה בגודל 35*28 שזה מכיל בדיוק את כמות הבצק שתופח מאוד במקרר. יש קופסאות כאלה בכל סופר כמעט וגם בחנויות של חד פעמי.
  • לא לקצר תהליכים בבקשה. סך הכל אין פה תהליכים מסובכים אבל כן צריך סבלנות כדי לקבל את הבצק הכי טוב וגם הרבה יותר בריא מבצקים בהתפחה מהירה. תקראו פה על היתרונות שיש בהתפחות ארוכות וקיפולים.
  • הבצק יכול להישאר במקרר אפילו יומיים ללא חשש ובתנאי שהשתמשתם בקמח מניטובה שהוא מאוד חזק.
  • את הפיתות אופים על מחבת לוהטת. חשוב שהמחבת תהיה טובה ועם הולכת חום מעולה.
  • הפיתות עוברות הקפאה מעולה. רצוי להקפיא עם הפרדה בין אחת לאחת ואז כשרוצים לאכול מפשירים ומחממים שוב על מחבת אבל הפעם על להבה נמוכה ולאט לאט.

מצרכים ל – 6 פיתות גדולות

  • 1 ק"ג קמח מניטובה (מומלץ של קאפוטו)
  • 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
  • 30 גרם מלח (1.5 כפות)
  • 750 גרם/מ"ל מים
  • 10 גרם שמן זית (1 כף)
  • כ- 3 כוסות זעתר טרי
  • כ- 1/3 כוס שמן זית (להכנת הפיתות)

אופן הכנה

יום מראש מכינים את הבצק: שמים בקופסת פלסטיק בגודל 35*28 ס"מ את הקמח, השמרים, המלח והמים ורק מערבבים עד שהבצק אחיד. הבצק בשלב הזה לא חלק בכלל ודביק וזה בסדר גמור. סוגרים את הקופסה ומשאירים למנוחה של כ – 3 שעות על השייש. אחרי 3 שעות מתחילים קיפולים. מרטיבים את הידיים ומשחררים את הבצק מהדפנות כדי שיהיה אפשר לקפל אותו. בשלב ראשון אוחזים בקצה של הבצק, מותחים ומקפלים כלפי המרכז. ממשיכים כך עד שמקפלים את כל הקצוות כלפי המרכז. הופכים את הבצק שמתחיל להיות חלק יותר, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי. אחרי שעה וחצי עושים עוד סשן קיפולים אבל הפעם הקיפולים יהיו באופן שונה- מרטיבים את הידיים ומשחררים את הקצוות. מרימים את כל הבצק בשתי הידיים מהחלק האמצעי שלו ומקפלים. מסובבים את הקופסה וחוזרים על הפעולה. מסובבים שוב את הקופסה וחוזרים על הפעולה עוד פעם או פעמיים, זה תלוי בבצק וכמה הוא מאפשר לנו לקפל. מכסים ומשאירים למנוחה של שעה. חוזרים על פעולת הקיפול וההתפחה עוד פעמיים וסך הכל 4 פעמים עם התפחה של שעה בין הקיפולים. אחרי הפעם הרביעית מעבירים את הבצק למקרר לכל הלילה. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה עם סמולינה שזה למעשה סולת שטחונה דק דק. זה מאפשר לנו לעבוד עם הבצק בקלות ומבלי להחדיר לו עוד קמח וזה גם נותן מעטה קריספי לפיתות בזמן האפייה על המחבת. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים פחות או יותר. במקרה הזה לא חייבים לדייק וזה בסדר שיהיו בערך שווים. מעצבים כל חלק לכדור ממש בעדינות ומבלי להוריד את האוויר. אם צריך עובדים עם מעט סמולינה כדי לעצב את הכדורים. מעבירים את הכדורים למנוחה של כחצי שעה. בזמן הזה שוטפים טוב טוב את הזעתר ומפרידים את העלים מהגבעולים.

מכינים פיתות: פותחים כל כדור בצק עם הידיים למלבן דק ככל שהבצק מאפשר לנו. ממש מותחים בעדינות ואם הבצק לא מתמסר, נותנים לו לנוח קצת וממשיכים. מזלפים שמן זית על הבצק ומפזרים כמות יפה של זעתר. מקפלים את הבצק ובין הקיפולים מפזרים מעט סמולינה ומשאירים למנוחה של כחצי שעה (תיעזרו בתמונות למעלה כדי להבין איך מקפלים). מכינים כך את כל כדורי הבצק. אחרי חצי שעה מחממים מחבת על להבה הכי גבוהה למשך 5-7 דקות. המחבת צריכה להיות לוהטת. חוזרים לבצק הראשון שקיפלנו ומתחילים איתו כי הוא נח הכי הרבה זמן. מקמחים משטח עבודה עם סמולינה ובעזרת מערוך מרדדים לעלה דק. אם הבצק דביק מידי ומקשה על הרידוד, מפזרים עוד סמולינה. מעבירים מייד למחבת, אופים בערך דקה או עד שהפיתה מקבלת קצת צבע והופכים, אחרי עוד דקה הופכים שוב וממשיכים כך עוד פעמיים שלוש או עד שהפיתה מקבלת צבע יפה ונראית מוכנה. זה לוקח כ – 4-5 דקות לכל פיתה. מעבירים את הפיתות המוכנות למגבת נקייה וממשיכים. מגישים עם לבאנה או שמנת חמוצה כם שמן זית וסומק.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוף ממולא
    עוף ממולא באורז עם עשבי תיבול חמוציות וצנוברים
  • לחם ללא לישה בסיר ברזל
    לחם קיפולים שאופים בסיר ברזל יצוק
  • פיצות אישיות במחבת פנקייקים
    פיצות אישיות מטריפות שמכינים במחבת פנקייקים
  • לחם קיפולים ממולא תפוחי אדמה ורוזמרין
    לחם ללא לישה עם תוספת מפתיעה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. Ophir הגב 12 בינואר 2025 בשעה 3:28

    נראה מתכון מקסים , נדמה לי שקוראים לזה בערבית עלוט
    תודה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס