אין לי דרך לתאר כמה שזה טעים. אלו הפיתות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה! בצק מעולה, זעתר טרי מהגינה וקיבלנו פיתות היסטריות שאי אפשר להפסיק לאכול
בשבוע שעבר הכנתי שוב את הלחם הממולא בשר שאנחנו כל כך אוהבים. מרוב שהיה טעים הכנתי אותו יומיים ברצף 🙂 עכשיו הבצק הוא מהמתכון של הלחם קיפולים שלי שהוא מעולההה בכל קנה מידה ואני הכי ממליצה להכין ממנו לחם. ואזזז נשארו לי שלושה כדורי בצק והגינה שופעת עשבי תיבול טריים וגם זעתר טרי, אז ישר חשבתי על השידוך. עכשיו תקשיבו טוב – כמה שאני מכינה בצקים לא ציפיתי לטעם ולמרקם המטורפים שיצאו לפיתות האלה. זה יצא פשוט מושלם ברמות אחרות, הדבר הכי טעים שהכנתי לאחרונה. כמובן שישר החלטתי שאני חייבת לצלם לבלוג ואכן צילמתי. אז תכינו את הלבאנה או את השמנת החמוצה כי אתם הולכים להתאהב בפיתות.
פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חייבים להכין את הבצק הזה עם קמח חזק, כלומר קמח עם אחוזי חלבון גבוהים. אני הכי אוהבת את הקמחים של קאפוטו. במקרה הזה השתמשתי בקמח מניטובה של קאפוטו. ניתן לקנות את הקמח בחנויות מובחרות וגם באונליין. אני קונה שקית של 5 קילו ושומרת במקרר אבל יש גם שקיות של 1 ק"ג. שמה לכם פה לינק לאחת החנויות שניתן להזמין ממנה.
- את הבצק אני מכינה בקופסת פלסטיק הכי פשוטה בגודל 35*28 שזה מכיל בדיוק את כמות הבצק שתופח מאוד במקרר. יש קופסאות כאלה בכל סופר כמעט וגם בחנויות של חד פעמי.
- לא לקצר תהליכים בבקשה. סך הכל אין פה תהליכים מסובכים אבל כן צריך סבלנות כדי לקבל את הבצק הכי טוב וגם הרבה יותר בריא מבצקים בהתפחה מהירה. תקראו פה על היתרונות שיש בהתפחות ארוכות וקיפולים.
- הבצק יכול להישאר במקרר אפילו יומיים ללא חשש ובתנאי שהשתמשתם בקמח מניטובה שהוא מאוד חזק.
- את הפיתות אופים על מחבת לוהטת. חשוב שהמחבת תהיה טובה ועם הולכת חום מעולה.
- הפיתות עוברות הקפאה מעולה. רצוי להקפיא עם הפרדה בין אחת לאחת ואז כשרוצים לאכול מפשירים ומחממים שוב על מחבת אבל הפעם על להבה נמוכה ולאט לאט.
מצרכים ל – 6 פיתות גדולות
- 1 ק"ג קמח מניטובה (מומלץ של קאפוטו)
- 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
- 30 גרם מלח (1.5 כפות)
- 750 גרם/מ"ל מים
- 10 גרם שמן זית (1 כף)
- כ- 3 כוסות זעתר טרי
- כ- 1/3 כוס שמן זית (להכנת הפיתות)
אופן הכנה
יום מראש מכינים את הבצק: שמים בקופסת פלסטיק בגודל 35*28 ס"מ את הקמח, השמרים, המלח והמים ורק מערבבים עד שהבצק אחיד. הבצק בשלב הזה לא חלק בכלל ודביק וזה בסדר גמור. סוגרים את הקופסה ומשאירים למנוחה של כ – 3 שעות על השייש. אחרי 3 שעות מתחילים קיפולים. מרטיבים את הידיים ומשחררים את הבצק מהדפנות כדי שיהיה אפשר לקפל אותו. בשלב ראשון אוחזים בקצה של הבצק, מותחים ומקפלים כלפי המרכז. ממשיכים כך עד שמקפלים את כל הקצוות כלפי המרכז. הופכים את הבצק שמתחיל להיות חלק יותר, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי. אחרי שעה וחצי עושים עוד סשן קיפולים אבל הפעם הקיפולים יהיו באופן שונה- מרטיבים את הידיים ומשחררים את הקצוות. מרימים את כל הבצק בשתי הידיים מהחלק האמצעי שלו ומקפלים. מסובבים את הקופסה וחוזרים על הפעולה. מסובבים שוב את הקופסה וחוזרים על הפעולה עוד פעם או פעמיים, זה תלוי בבצק וכמה הוא מאפשר לנו לקפל. מכסים ומשאירים למנוחה של שעה. חוזרים על פעולת הקיפול וההתפחה עוד פעמיים וסך הכל 4 פעמים עם התפחה של שעה בין הקיפולים. אחרי הפעם הרביעית מעבירים את הבצק למקרר לכל הלילה. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה עם סמולינה שזה למעשה סולת שטחונה דק דק. זה מאפשר לנו לעבוד עם הבצק בקלות ומבלי להחדיר לו עוד קמח וזה גם נותן מעטה קריספי לפיתות בזמן האפייה על המחבת. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים פחות או יותר. במקרה הזה לא חייבים לדייק וזה בסדר שיהיו בערך שווים. מעצבים כל חלק לכדור ממש בעדינות ומבלי להוריד את האוויר. אם צריך עובדים עם מעט סמולינה כדי לעצב את הכדורים. מעבירים את הכדורים למנוחה של כחצי שעה. בזמן הזה שוטפים טוב טוב את הזעתר ומפרידים את העלים מהגבעולים.
מכינים פיתות: פותחים כל כדור בצק עם הידיים למלבן דק ככל שהבצק מאפשר לנו. ממש מותחים בעדינות ואם הבצק לא מתמסר, נותנים לו לנוח קצת וממשיכים. מזלפים שמן זית על הבצק ומפזרים כמות יפה של זעתר. מקפלים את הבצק ובין הקיפולים מפזרים מעט סמולינה ומשאירים למנוחה של כחצי שעה (תיעזרו בתמונות למעלה כדי להבין איך מקפלים). מכינים כך את כל כדורי הבצק. אחרי חצי שעה מחממים מחבת על להבה הכי גבוהה למשך 5-7 דקות. המחבת צריכה להיות לוהטת. חוזרים לבצק הראשון שקיפלנו ומתחילים איתו כי הוא נח הכי הרבה זמן. מקמחים משטח עבודה עם סמולינה ובעזרת מערוך מרדדים לעלה דק. אם הבצק דביק מידי ומקשה על הרידוד, מפזרים עוד סמולינה. מעבירים מייד למחבת, אופים בערך דקה או עד שהפיתה מקבלת קצת צבע והופכים, אחרי עוד דקה הופכים שוב וממשיכים כך עוד פעמיים שלוש או עד שהפיתה מקבלת צבע יפה ונראית מוכנה. זה לוקח כ – 4-5 דקות לכל פיתה. מעבירים את הפיתות המוכנות למגבת נקייה וממשיכים. מגישים עם לבאנה או שמנת חמוצה כם שמן זית וסומק.
בתאבון!
נראה מתכון מקסים , נדמה לי שקוראים לזה בערבית עלוט
תודה