
את הבייגלה המתוקים האלה אני מכינה בגרסה הרגילה שלהם מקמח רגיל כי אצלי אף אחד לא רגיש לגלוטן וגם בסביבה שלי אני לא מכירה הרבה כאלו שרגישים לגלוטן. אבל בשנים האחרונות עלתה המודעות לבריאות ולתזונה נכונה וגם אנשים שלא רגישים לגלוטן נמנעים מקמח רגיל וצורכים קמחים אחרים שנחשבים בריאים יותר. אז לטובת העוקבים שלי הרגישים לגלוטן וגם אלו שוחרי הבריאות החלטתי לאתגר את עצמי ולאפות עם הקמח המיוחד הזה. אני מודה שקשה לי לוותר על הקמח הרגיל, אבל לרגישי הגלוטן זו בשורה מדהימה שמביאה השפית עינת מזור. עינת פיתחה קמח שהוא יחיד מסוגו בארץ ובעולם שמתנהג ממש "כרגיל". הקמח החדש והמהפכני מיועד לאפיית לחמים, לחם כפרי, לחמניות, חלת שבת, קראנץ' שמרים, דניש וכדומה, התוצאה: מושלמת!! הטעם, המרקם והתחושה דומה לחלוטין למרקמי הלחם הרגילים והאהובים. הקמח עובד אחד לאחד בשימוש במתכונים רגילים.
קמח "כרגיל" המיועד לאפיית לחמים, חלות ולחמניות ומאפי שמרים מגוונים ללא גלוטן הוא המוצר השני בסדרת הקמחים "כרגיל". הקמח הראשון שפיתחה עינת, הוא קמח רב תכליתי שמתאים לעוגות, עוגיות ועוד… ועכשיו קצת על הבייגלה המתוק שהכנתי. אני חייבת לציין שלאורך כל תהליך ההכנה הייתי מאוד מאוד סקפטית וחששתי שלא יצליח. הבצק לא נראה מבטיח במיוחד, המרקם היה לי מוזר משהו, אבל כיוון שכבר אפיתי עם הקמח הקודם של עינת עוגיות חלבה ושוקולד צ'יפס שגם הן יצאו מושלמות, סמכתי עליה שגם הפעם הקמח לא יאכזב ואכן לא טעיתי! ולא רק שלא טעיתי אלא הופתעתי מאוד מאוד מהתוצאה המושלמת שקיבלתי. אף אחד בבית לא האמין שזה מקמח נטול גלוטן וכן, זה רך ואוורירי בדיוק כמו שמאפה שמרים טוב צריך להיות.
אז מה מכיל הקמח? שאלה טובה!
הקמח מכיל קמחי אורז, קמח תפוח אדמה וטפיוקה, עמילן תירס, חלבון אפונה, מייצבים וחומרי טעם טבעיים עתיר בסיבים תזונתיים לחיזוק מערכת העיכול. הקמח, מיוצר במפעל "אשבל" בתנאי ייצור מחמירים, מאושר על ידי vegan friendly נושא את כשרות בד"ץ מהדרין של הרב רובין. את הקמח ניתן להשיג בכל רשתות השיווק המובילות וגם בחנויות הטבע.

בייגלה מתוק מקמח "כרגיל" ללא גלוטן
מצרכים לכמות של 12 בייגלס בינוניים
- 1/2 ק"ג קמח לאפיית לחם ללא גלוטן "כרגיל" (כל השקית)
- כפית שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 ורבע כוסות מים חמימים
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב יחד. להוסיף סוכר, סוכר וניל ושמן ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה. להוסיף מים בהדרגה וללוש 5 דקות. להוסיף מלח וללוש עוד 5 דקות. הבצק מאוד דביק וזה בסדר גמור. הוא נכנס למנוחת לילה במקרר ומתייצב.
- להעביר לקערה משומנת קלות את הבצק, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח מינימום 5 שעות במקרר או לילה שלם.
- להוציא מהמקרר ולתת לבצק לנוח בטמפרטורת החדר שעה.
- לקמח משטח עבודה בקורנפלור (אפשר לקמח בקמח "כרגיל" אבל לי הייתה שקית אחת שהשתמשתי בכולה למתכון לכן קימחתי בקורנפלור), לקמח קצת גם את הידיים.
- לחתוך עם הידיים חתיכות בצק במשקל של בערך 50 גרם, לגלגל למעין נחש שמנמן ולסגור לבייגלה. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 4 ס"מ.
- עם סכין חדה או מספריים ליצור חתכים על הבייגלה.
- לכסות במגבת מטבח ולהתפיח שעה (בחורף ייתכן שנצטרך זמן התפחה ארוך יותר).
- למרוח בחלמון ביצה, לפזר שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 25-30 דקות- עד שהבייגלה זהובים ויפים.
אפשר להכין עם קמח רגיל?
כן בהחלט. אותו יחס חומרים
האם ניתן להשתמש בקמח כרגיל רב תכליתי במקום?
קמח כרגיל הוא קמח ללא גלוטן. אם הכוונה לקמח רגיל אז התשובה היא כן
כשאהיה בסופר אצלם לך. אני רק לא מבינה למה את צריכה את הרכיבים??
אני לא גרה בארץ. אם אפשר לשלוח לי תצלום בבקשה אודה מאוד!
את יכולה להסתכל על הארוזה בסופר.
מה הם המרכיבים של קמח 'כרגיל'? תודה מראש
כייף לשמוע. תודה שחזרת לספר
הבייגלה יצאו מדהים!! תודה רבה על המתכון!
תודה. בתחילת הרשומה יש לינק למתכון הרגיל
שלום, הבייגלה נראים נהדר. האם ניתן לקבל את המתכון עם הקמח הרגיל או שניתן להמיר את הקמח אחד לאחד?
תודה ויום נפלא
אופירה
לא בקיאה….אני מעבירה מתכונים. אני מניחה שמי שרגיש לגלוטן יודע
לא בקיאה….אני מעבירה מתכונים. אני מניחה שמי שרגיש לגלוטן יודע
אם משהו ביוצר בסביבה של גלוטן וברכיבים רשום שהןא לא מכיל גלוטן אז המוצר מכיל גלוטן??
תודההה וויני…שימי לב שאת קונה קמח ייעודי להכנת מאפי שמרים. תחפשי ברשתות הגדולות
תודההה וויני…שימי לב שאת קונה קמח ייעודי להכנת מאפי שמרים. תחפשי ברשתות הגדולות
תודההה וויני…שימי לב שאת קונה קמח ייעודי להכנת מאפי שמרים. תחפשי ברשתות הגדולות
הבייגלים ניראים מ ע ו ל י ם !!
יש לי ניסיון עם הקמח בעוגת שוקולד שיצאה נהדר (עוגה אחרת יצאה פחות טוב). לא חשבתי בכלל לנסות לחמניות.
ממש שמחה על הרשומה הזאת, כי כמה אחיינים שלנו יהיו מאושרים עכשיו!!
חייבת להשיג דחוף עוד קמח. אין אצלנו וחבל
ג'ודי – באמת יופי של רשומה, וצילומים מקסימים!!
תודה טובה מקסימה וכייףףףףףףף שבאת לבקר פה…מסכימה שכשאין בעייה אז אין סיבה לקנות……
כל הכבוד נראה ממש טעים ומגרה
תודה רבה יהודית.אצלי גם אין סובלים מקמח עם ג'לוטן כך שאין סיבה לקנותו בגלל מחירו הגבוהה