סלט קוסקוס עם תאנים ותרד וגם קצת פטפטת על מפגש עם הסלטולוג נדב מהבלוג "עושה סלט" שערבב אצלי סך הכל 3 סלטים מושלמים
מי שעוקב אחריי פה בבלוג וברשתות החברתיות יודע שסלטים בשבילי זה החיים וכמה שיותר מיוחדים, ככה זה טעים לי יותר. אין מצב שאני יושבת במסעדה ולא מזמינה סלט, אין מצב שאלך למסעדה שאין בתפריט שלה מבחר סלטים טובים. מבחינתי, ירקות טריים חייבים להיות בכל ארוחה ואצלי הם יכולים להיות הארוחה עצמה.
כשראיתי בפעם הראשונה באינסטגרם את העמוד הכל כך מקסים של נדב, שכל כולו סלטים, הבנתי כמה זה גאוני לקחת נישה שבדרך כלל לא תקבל את היחס ההולם לה ולהפוך אותה לדבר עצמו. כל העמוד של נדב מלא בסלטים וכל סלט מיוחד בפני עצמו ויכול, לפחות מבחינתי, להיות ארוחה בפני עצמה. אני לא אשקר ואומר שלפעמים כשראיתי את שילוב הירקות והפירות שנדב בחר לסלטים שלו, הרמתי שתי גבות 🙂 אבללללל אחרי שטעמתי הורדתי את הגבות ואת הכובע בפני נדב כי זה היה כל כך חכם וטעים בצורה בלתי רגילה.
תכף אני מגיעה למתכונים 🙂
לנדב יש גם בלוג שכל כולו מלאאאא בסלטים מיוחדים, הסברים על סוגי עלים, איך וכמה מתבלים וגם הגיגים על החיים ואני הכי ממליצה לעקוב אחריו כי בכל פעם הוא מפתיע עם סלט מעניין אחר, אבל מקפיד מאוד להשתמש בחומרי גלם פשוטים וזמינים. נדב מבסס את המתכונים שלו על פשטות החומרים אבל עם יכולת לשלב בין פירות וירקות שיתאימו בול לארוחה ויגנבו את ההצגה.
ואז זה קרה – קבענו די בספונטניות להיפגש, נדב הציע שאמולל קוסקוס והוא יבוא לקצוץ סלטים ואני, כשאומרים לי סלטים אני לא מהססת. את הקוסקוס הכנתי יום לפני כי בכל זאת זה לוקח זמן והכנתי מצרכים לסלטים לפי מפרט של נדב. עכשיו אני חייבת לציין שחוץ מסלט הרימונים שנראה לי הגיוני ונורמלי, את שני הסלטים האחרים לא ממש הבנתי עד הסוף, אבל אמרתי יאללה נזרום, אני עם ראש פתוח, אוהבת לטעום דברים חדשים ומה כבר יכול להיות??
אני כבר יכולה לספר, כי כבר טעמתי, שלא לומר טרפתי את כל הסלטים, שאלה היו מבין הסלטים הכי טעימים שאכלתי ובמיוחד הסלט האסיאתי שהפתיע אותי ברמות אחרות. מי חשב לשלב קוסקוס בסלט אסיאתי??? אז מסתבר שהסלטולוג נדב חשב על זה וידע שזה יהיה להיט.
אני אתן פה את המתכון לסלט קוסקוס עם תאנים ותרד שכל כך אהבתי ואת שני הסלטים האחרים שגם אותם אהבתי מאודדדד תוכלו למצוא בבלוג של נדב.
סלט קוסקוס, תאנים ותרד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר להכין את הסלטים גם עם בורגול או קינואה ולדעתי אפילו אורז.
מצרכים לסלט
- 2 כוסות קוסקוס (לאחר בישול)
- 1/2 צרור תרד טורקי
- 6 תאנים בשלות ומוצקות
- 1 בצל ירוק
- 3 גבעולי נענע
- 1/2 כפית גרדת תפוז
- 1/3 כוס אגוזי לוז קלוים
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מ – 1/2 לימון/ליים
- 1 כף חומץ (הכי פשוט)
- 2 כפיות רכז רימונים
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה: יוגורט יווני
אופן הכנה
מכינים את הסלט: שוטפים ומייבשים היטב את עלי התרד, קוטמים גבעולים, משאירים את העלים בשלמותם ומעבירים לקערת ערבוב. במידה והעלים גדולים קורעים לתתיכות גדולות ומוסיפים לקערה.
רק כאשר הקוסקוס קר לחלוטין מוסיפים אותו לקערת הערבוב (טמפרטורת החדר ולא טיפונת חם יותר), קוסקוס חם יבשל את העלים וחבל.
חותכים כל תאנה ל -מ 6-8 פלחים ומוסיפים לקערה. קוצצים דק את הנענע ומוסיפים לקערה. פורסים דק ואת הבצל הירוק ומוסיפים לקערה. שוברים גס את אגוזי הלוז ומוסיפים לקערה.
מכינים את הרוטב: בקערית נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
מגישים: בסמוך לזמן ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעזרת הידייים בתנועות קלות כדי לשמור על פריכות ורעננות העלים ומעבירים לצלחת הגשה.
מניחים על הצלחת שליכטה של יוגורט יווני ומזלפים עוד קצת רכז רימונים.