יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגת רוגעלך שוקולד
ראשי » בצקים » עוגת רוגעלך שוקולד

עוגת רוגעלך שוקולד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 במאי 2024 18 תגובות

במקום להכין אותם קטנטנים ואחד אחד, הכנתי אותם כעוגה בתבנית מלבנית. מכמות הבצק הזה יוצאים המון רוגעלך, אז הכנתי עוד גרסה מהממת שתעלה בהמשך

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת רוגעלך שוקולד

עוגת רוגעלך מבצק שמרים פשוט פשוט אבל מעולה! במקום להכין אחד אחד, פשוט מסדרים צפוף בתבנית ומקבלים עוגת רוגעלך מהממת וטעימה במיוחד. מגישים לשולחן וכל אחד קוטף לו רוגעלך ותאמינו לי זה מתחסל בדקות.


מרדדים לעלה דק ומורחים שליש מהמלית
מקפלים צד אחד
מקפלים עליו צד שני
מרדדים שוב וחותכים למשולשים



עוגת רוגעלך שוקולד

היכנסו כאן לאינסטגרם שלי לצפייה בתהליך ההכנה

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • יש לי גם טיק טוק
  • שימו לב – הבצק חייב לילה במקרר.
  • מהכמות הזאת יוצאות שתי תבניות בגודל 20*30 ס"מ. אפשר להכין בכל תבנית שיש בבית, פשוט למלא את התבנית ברוגעלך ואפשר גם להכין אותם בתבנית רגילה של תנור ואחרי האפייה ולטבול אחד אחד בסירופ.
  • ניתן להקפיא את הרוגעלך עד חודש.
  • ניתן להפשיר במיקרוגל.

מצרכים לבצק

  • ½ קילו קמח (רצוי קמח לחם/פיצה)
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 160 מ"ל חלב פושר (2/3 כוס)
  • 1/3 כוס סוכר (80 גרם)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה

מילוי

  • 80 גרם קקאו (1/2 כוס +כף)
  • 160 גרם סוכר חום כהה (2/3 כוס)
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • מעט קינמון

סירופ

  • 300 גרם סוכר (1.5 כוסות)
  • 160 מ"ל/גרם מים (2/3 כוס)
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

לילה מראש מכינים בצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה והמלח, ולשים 5 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה מחוץ למקרר ועוד 6 שעות לפחות במקרר ורצוי לילה שלם.

מכינים מילוי: מערבבים את כל החומרים למרקם משחתי.

מכינים סירופ: מרתיחים יחד את הסוכר והמים 10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים מיץ לימון ומרתיחים עוד 3 דקות.

מכינים רוגעלך: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן רחב, מורחים 1/3 מהמילוי על כל שטח הבצק ומקפלים שליש עליון למרכז ומעליו את השליש התחתון כך שנוצר מלבן צר. שמים בצד למנוחה של 5 דקות ובינתיים ממשיכים עם שאר חלקי הבצק. אם זה יום חם, מומלץ להעביר את הבצק ל – 5-10 דקות למקפיא לפני שממשיכים. מכינים באותו אופן גם את שני הבצקים האחרים.

חוזרים לבצק הראשון שקיפלנו, מרדדים שוב למלבן בגובה של כ – 25 ס"מ ובעובי של כ – 1/2 ס"מ. חותכים למשולשים כך שהבסיס שלהם יהיה ברוחב 5 ס"מ. מגלגלים לצורת רוגעלך ומעבירים לתבנית משומנת קלות בחמאה. אין צורך להניח במרווחים גדולים, פשוט להניח אחד ליד השני. ממשיכים כך עם כל הבצק וממלאים את התבניות. מניחים להתפחה של כ- 30-40 דקות או עד להכפלת הנפח (בחורף זה לוקח יותר זמן). אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ – 15 דקות או עד שהרוגעלך זהובים. מוציאים מהתנור ומרטיבים היטב בסירופ סוכר חם מייד כשמוציאים מהתנור.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת ביסקוויטים מגולגלת
    עוגת ביסקוויטים מגולגלת הכי יפה וטעימה שתכינו
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת
  • חצ'פורי
    חצ'פורי מאפה גבינות גיאורגי מושלם
  • שבקייה
    שבקייה - עוגיות מרוקאיות חגיגיות
רוגעלך שוקולד שמרים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. ליבי הגב 5 במרץ 2025 בשעה 19:08

    ווואו. נראה מתכון לרוגעלך מעולים.
    לא ניסית אף פעם לעשות רוגעלך וחיפוש קטן בגוגל הביא אותי ישר לזה…
    נראה טעים. יפה. ו—הכי חשוב אמין!!!

    שאלתי-
    יכול להיות טוב אם אמיר את החלב מחלב פרה לחלב שיבולת שועל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במרץ 2025 בשעה 12:20

      תודהה איזה כייף לשמוע. לדעתי אין בעייה

  2. מאיה הגב 17 בספטמבר 2024 בשעה 19:45

    יש אפשרות להקפיא לפני אפייה ..?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2024 בשעה 20:17

      עקרונית כן אבל לזמן קצר ולקחת בחשבון שאחרי הקפאה חלק מהשמרים מתים. צריך כמות שמרים אחרת כשמקפיאים

  3. אושרית הגב 21 במאי 2024 בשעה 20:39

    היי יהודית,
    מכינה קבוע את המתכון שלך לרוגעלכים ויוצא טעים ממש!!!
    שאלה,
    האם אחרי האפיה צריך להפריד את הרוגעלכים ולהגיש או שפורסים כמו עוגה?
    איך זה יוצא?

    תודה!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 במאי 2024 בשעה 8:32

      אפשר אחד אחד או כעוגה. אם את מעדיפה כעוגה אז להניח בתבנית ממש צפוף

  4. אורה הגב 10 במאי 2024 בשעה 15:10

    אפשר חלב שקדים במקום חלב פרה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2024 בשעה 20:44

      כן

  5. מיכל לוי הגב 9 במאי 2024 בשעה 21:42

    יהודית יקרה, הדברים שלך נראים מדהימים. אני מחפשת שעות מתכון לרוגעלך שונים מהסטנדרט. ראיתי את המתכון שלך לבייגלה רומני ותהיתי איך אני עושה הכלאה. בא לי דווקא רוגעלך כבדים, קצת שרופים בתחתית בסגנון ויזניץ. מה את חושבת? רעיונות יתקבלו בהערכה רבה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2024 בשעה 20:42

      היי מיכל, אני לא מכירה את הרוגעלך של ויזניץ. אם את אוהבת דחוס אז אולי להכין מבצק של חלה מתוקה

  6. נועה הגב 8 במאי 2024 בשעה 20:46

    אין צורך למרוח בביצה?הם לא מתייבשים??

    אליפות של מתכוניםם!..תותחית על!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2024 בשעה 10:19

      אין צורך כי טובלים בסירופ

  7. מיטל הגב 5 במאי 2024 בשעה 21:01

    האם להוציא את הבצק מהמקרר וישר לעבוד איתו, או לתת לו זמן בחוץ ואז לעבוד?
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 במאי 2024 בשעה 21:02

      ישר לעבוד

  8. מיכל ברזלי הגב 5 במאי 2024 בשעה 16:27

    את פשוט אלופה!!
    אין על המתכונים שלך????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 במאי 2024 בשעה 21:02

      תודההה

  9. ברייר גלוריה הגב 4 במאי 2024 בשעה 21:45

    נראה מושלם אין על המתכונים שלך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 במאי 2024 בשעה 7:59

      תודה רבה ♥

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.