עוגת מוס קוקוס ומוס פיסטוק. עוגה מורכבת מעט להכנה אבל שווה כל מאמץ והשקעה. יפהפייה ומרשימה. טעימה מאוד ומיוחדת עם שילוב טעמים של קוקוס ופיסטוק
זה שאני מכורה לקוקוס זה כבר ידוע אבל בשנים האחרונות התמכרתי גם לקינוחי פיסטוק ואני ממש לא חובבת פסטוקים כפיצוחים. הצבע הירקרק המטריף יחד עם הטעם הקלוי שמשתלב בול בקינוחים הוא אחד הדברים הטעימים. אני לא קונה מחית פיסטוק אלא מכינה אותה לבד וכנראה שזה סוד הטעם ומבחינתי גם הצבע. אני לא סובלת צבעים זרחניים ולא טבעיים באוכל שלי. עוגות, יפות ככל שיהיו שנעשות עם צבעי מאכל לא עולים אצלי על הצלחת ובטח לא נכנסים לקיבה שלי. אני נגד מוחלט ובלתי מתפשר לצבעי מאכל. לטבע יש את הצבעים הכי יפים בעולם אז למה לקלקל אותם ולזרחן (מהמילה זרחני) אותם??
את העוגה הזו הכנתי ליומולדת של קסם החמוד והמהמם. קסם הוא חבר ילדות של חורצ'ק, הבן האמצעי שלי והוא בן בית אצלנו. לפני כמה חודשים הבטחתי לו שאכין לו איזה עוגה שיבחר. ביקשתי רק שיגיד לי איזה טעמים הוא רוצה בעוגה ולשמחתי הרבה קסם בחר בדיוק את הטעמים שאני אוהבת, אבל שמעולם לא שילבתי יחד. סקרן אותי מאוד איך ייצא השילוב בין קוקוס לפיסטוק, אבל אם אני כאן כותבת את המתכון אז אתם בטח מבינים שזה יצא טעיםםםם מאוד. אני מתה על הצבעים הירקרקים העדינים האלה ואגב, ככל שהפיסטוקים ירוקים יותר, כך המחית תהיה ירוקה יותר.
רק לפני שאני מתחילה עם המתכון, אם בא לכם כנסו לראות מה הכנתי כבר עם מחית פיסטוק: טירמיסו קלאסי ופיסטוק הורס במיוחד, טארט מסקרפונה וניל ופיסטוק טעימה בטירוף וכל כך יפה, גלידת פיסטוק תוצרת בית שמכינים ללא מכונה ועוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה מורכבת להכנה אבל אחת הטעימות שהכנתי.
עוגת מוס קוקוס ומוס פיסטוק
לפני שמתחילים:
- אני משתמשת רק במחית פיסטוק שאני מכינה בעצמי. במידה ושמים מחית פיסטוק קנויה – שמים פחות ממה שכתוב במתכון כדי לקבל צבע עדין ולא זרחני מידי.
- את המוס קוקוס הכנתי מהעוגה הזו שאני מטורפת עליה, רק הכנתי חצי כמות.
- אם רוצים שוליים חלקים כמו בתמונות, מניחים שקף לעוגות מסביב לדפנות התבנית/רינג
- אני הכנתי את העוגה ברינג בקוטר 20 ס"מ ובגובה 10 ס"מ. אם אין לכם את הגדלים האלו, אפשר להכין בתבנית גדולה יותר, רק קחו בחשבון שהעוגה תצא יותר נמוכה.
מצרכים לעוגה בקוטר 20 ס"מ ובגובה 10 ס"מ.
לבסיס
- 250 גרם עוגיות פתיבר
- 50 גרם פיסטוקים קלויים קלופים
- 150 גרם חמאה מומסת
למוס קוקוס
- 4 גרם ג’לטין
- 20 מ"ל מים
- 150 מ”ל קרם קוקוס
- ¼ כוס סוכר
- ½ כפית מחית וניל
- 75 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
- 2 חלמונים
- 125 גרם שוקולד לבן
- 200 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
- ½ כוס פתיתי קוקוס
למוס פיסטוק
- 1 מיכל שמנת חמוצה קטנה (100 גרם)
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן (250 גרם)
- 1 גבינת מסקרפונה (250 גרם)
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 3-4 כפות מחית פיסטוק (אם משתמשים במחית קנויה שמים פחות כדי לא לקבל צבע חזק מידי)
- חופן פיסטוקי קלויים קצוצים גס
לציפוי
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 כף מחית פיסטוק
לקישוט – עוגיית קוקוס
- 2 חלבונים
- 75 גרם אבקת סוכר
- 65 גרם פתיתי קוקוס
- 50 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה
- הבסיס: שמים במעבד מזון עוגיות חמאה, פיסטוקים וחמאה מומסת וטוחנים לקבלת פירורים לחים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומהדקים אליה את העוגיות שישמשו כבסיס לעוגה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הבסיס 5-7 דקות רק עד להזהבה קלה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מקררים היטב ומסדרים שקף לעוגות מסביב לדפנות התבנית.
- מוס קוקוס: שמים את הג’לטין בקערית קטנה עם המים ומערבבים היטב. ממתינים 10-15 דקות .(בינתיים ממשיכים להכין את המוס).
- שמים בקלחת על אש בינונית קרם קוקוס, סוכר, מחית וניל ו – 75 מ”ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
- בקערית נפרדת שמים את החלמונים, טורפים אותם עם מעט מהנוזל החם (השוואת טמפרטורה). חוזרים על פעולת השוואת הטמפרטורה עוד פעמיים (מוסיפים מעט נוזל חם וטורפים עם החלמונים).
- מחזירים את תערובת החלמונים לסיר שעל הגז ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה מעט, 82 מעלות למי שיש מדחום. (זה קורה ממש מהר ואין צורך להסמיך מידי. לתערובת נכנס גם ג’לטין שימשיך את פעולת ההסמכה).
- יוצקים את הנוזל החם על גבי השוקולד הלבן (רצוי דרך מסננת) ומערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
- מוסיפים את הג’לטין לנוזל החם ומערבבים היטב.
- מקררים היטב במקרר.
- מקציפים 200 מ”ל שמנת מתוקה למרקם יוגורט (הקצפה חלקית) ומקפלים לתוך בסיס המוס קוקוס.
- מוסיפים את פתיתי הקוקוס ומקפלים עד לאיחוד.
- מוזגים את מוס הקוקוס על בסיס העוגיות האפוי ומכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות או עד שהמוס די יציב.
- מוס פיסטוק: שמים יחד בקערת המיקסר שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עוד חצי דקה.
- ממסים במיקרוגל את השוקולד הלבן בפולסים של חצי דקה וערבוב כל פעם עד שהוא נמס. מעבירים כמה כפות מהקרם שהקצפנו לקערית השוקולד ומערבבים היטב (השוואת מרקמים וטמפרטורה), מחזירים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר עם הקרם שהקצפנו. מוסיפים גם את מחית הפיסטוק ומקציפים עוד כ – 2 דקות עד שהתערובת מתאחדת ומסמיכה מעט.
- מוזגים את מוס הפיסטוק על מוס הקוקוס שהתייצב מעט במקפיא , מיישירם ומחזירים למקפיא לכמה שעות טובות ורצוי לילה, עד שהמוס קפוא לחלוטין.
- ציפוי: ממסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של חצי דקה וערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. מערבבים לתוך השוקולד מחית פיסטוק. מוזגים את השוקולד למרכז העוגה ועם כף, בתנועות מעגליות מורחים את השוקולד על כל העוגה ומאפשרים לו לנזול מעט לצדדים.
- עוגיות קוקוס: שמים בקערה את החלבונים ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים אותם קלות. מוסיפים את הסוכר ופתיתי הקוקוס ומערבבים. מוסיפים גם את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- מורחים את התערובת באופן שווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב טורבו כ- 3 -4 דקות עד שהעוגייה מזהיבה ונראית יבשה. מקררים היטב וטוחנים במעבד מזון לפירורים גסים. מקשטים עם הקוקוס מסביב לעוגה. מפזרים על עוגיית הקוקוס עוד פיסטוקים קצוצים.
היי יהודית
גם אני כמו דנה הכנתי את העוגה ורציתי לומר לך ש-50 גר חמאה לא יחזיק 250גר פתיבר אין מצב כשפרסתי את העוגה כל הפתיבר מתפורר ואני עוד הוספתי חמאה לתשומת ליבך אנא תקני את המתכון לאחרים
תודה ויום נפלא! ❣
היי דבורה,
לאחר בדיקה נוספת, זו לגמרי טעות שלי. זה 150 גרם חמאה. ה – 1 נשמט בטעות.
תוקן. תודה על תשומת הלב וסליחה
כרגע אני בשלב הרכבת העוגה וכשהוצאתי את החלק הראשון המקפיא חלק ממנו נזל מהרינג. גם הבסיס מתפורר , 50 גרם חמאה לא החזיק 250 גרם פתי בר. הוספתי עוד 80 גרם חמאה
אולי משהו לא עבד לך עם הג'לטין? אולי הרתחת אותו?
היי,
איך אפשר להפוך אותה לפרווה אם בכלל ?
היי אבי,
יותר מידי מורכב