תפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שווים – הכנתי לכם תפריט שלם לשולחן החג, כתבתי כמה טיפים שווים שיעזרו לכם להגיע לשולחן החג רעננים ויפים

בתור ילדה אהבתי מאוד את חג הפסח, אגב, גם היום זה החג האהוב עליי. אני מטורפת על מצות, אהבתי את החופשה הארוכה מבית הספר ואת האביב שמגיע ואיתו גם יום ההולדת שלי. מה שלא אהבתי, בלשון המעטה, זה את הניקיונות וההכנות לחג. כאחת שגדלה בבית מרוקאי, אמא שלי התחילה ניקיונות לפסח יום אחרי פורים. הבית שלנו היה ענק, וילה ענקית בת שלוש קומות, מיליון חדרים ועוד כל מיני מחסנים, 2 מטבחים, 4 חדרי שירותים ומקלחות, בקיצור, מנקים ומנקים וזה לא נגמר. כל שנה מחדש אמא שלי הייתה יוצאת בהצהרות שהשנה היא מביאה מנקה וכל שנה מחדש כל הבית על גלגלים, כמויות מטורפות של מים ואקונומיקה וכל הילדים שותפים לניקיון. כבר אז, החלטתי שלא משנה מה, כשיהיה לי בית משלי, לא תהיה שגעת פסח. ואכן, אין אצלי שגעת פסח ועדיין הכל נקי ובערב החג כל הבית מצוחצח וממורק, מוכן לשבוע הפסח.

כל השנים אני עובדת מחוץ לבית ובשנים האחרונות אני גם מנהלת את הבלוג הזה שאני כל כך אוהבת, שהלך והתפתח עם השנים והפך לאחד העיסוקים שאני הכי אוהבת בעולם – בישול, צילום וכתיבה. תמיד שואלים אותי איך אני מוצאת זמן גם לעבוד, גם לבשל, גם לצלם וגם לכתוב. יש אנשים שממש מופתעים שאני גם עובדת בעבודה "רגילה" מחוץ לבית. אז כן, אמנם אני מצליחה להרוויח כסף גם מהבלוג דרך שיתופי פעולה שאני מקיימת עם כל מיני חברות, אבל זה כמובן לא מספיק וצריך גם לעבוד בעבודה "אמיתית" כדי להתפרנס כמו שצריך. החלום שלי זה שהבלוג יוכל להיות העבודה העיקרית שלי ומניסיון, כשמתמידים במשהו שאוהבים, בסוף חלומות מתגשמים( 2023 – החלום התגשם 🙂 ואני כבר שנה וחצי עוסקת רק ביצירת תוכן לבלוג ושיתופי פעולה עם חברות).
מצה בריי מתוק לארוחת בוקר או ערב מושלמת


אז איך אני משלבת בין עבודה במשרה מלאה, כתיבת בלוג, בישולים וניקיונות ובכל זאת אני מגיעה לערב החג רעננה, רגועה ועם הרבה סבלנות לאורחים? יש כמה טיפים שבעיני חשובים מאוד לצלוח את תקופת הניקיונות והאירוח של החג:
- אני אוהבת בית נקי ומסודר אבל לא אוהבת שמנקים עבורי ולא אוהבת לעבוד קשה. בעייה? לא! אני מצאתי פתרונות להכל. אני מתחילה את הניקיונות כשלושה שבועות לפני פסח ועושה כל יום משהו קטן. כך כל פינה בבית מקבלת יחס וניקיון מבלי לעבוד קשה מידי. אני מקדישה כל יום שעה – שעתיים לניקיון, כל פעם משהו קטן. תתפלאו אבל זה מתקדם יפה. בשבוע האחרון אני מגבירה קצב, עובדת טיפה יותר קשה מהרגיל אבל עדיין לא קשה מידי. את המטבח אני מחלקת ליום מקרר, יום תנור ואת הארונות פורסת על כמה ימים. את התריסים והחלונות מנקה הבעלול המהמם שלי שאולי לא ציינתי אבל הוא ואני מנקים הכל יחד.
- לעולם אל תזמינו אורחים אם אתם לא שלמים לחלוטין שאתם מוכנים לכל מה שכרוך באירוח – עבודה קשה מאוד לפני, תוך כדי ואחרי האירוח. רק אם תהיו שלמים במאה אחוזים שאתם מעוניינים לארח ועושים זאת באהבה, תוכלו לצלוח את האירוח בכייף למרות הקושי. המושג "לא נעים" לא קיים אצלי בלקסיקון. אני עושה רק מה שטוב לי ולבני משפחתי ולכן, כשאני מזמינה אורחים, אני לחלוטין מתמסרת לאירוח ולא מרגישה עייפה או עצבנית. כשיש אווירה טובה כולם מתגייסים לעניין והאירוח הופך לכייף אמיתי.
- כשיש לי המון אורחים, אני תמיד אלך על מנות שאפשר להכין מראש ולחמם ושעדיין יישארו טעימות מאוד. אני לא אכין מנות שצריכות להיות מוגשות חמות ישר מהאש לצלחת כי אז אני ארגיש כמו על רכבת הרים בלונה פארק. את חווית המנות מהאש לצלחת אני משאירה כשאנחנו לבד רק המשפחה הגרעינית.
- תכינו מראש כל מה שניתן להכין. הכנות מוקדמות זה הדבר הכי חשוב בבישול. הסלטים גוזלים המון זמן ולכן אני אכין אותם אפילו יומיים לפני החג. הם יספגו את התבלינים ויהיו טעימים יותר. סלטים חיים – יום לפני אפשר לחתוך הכל ולשמור בקופסאות אטומות במקרר ולמחרת לתבל. אפשר למשל לבשל כמה ימים לפני את הבשר לצלי, לפרוס ולהקפיא אותו ואז בערב החג להוציא ולבשל ברוטב שזה כלום זמן וכלום עבודה. אם מכינים עוף בתנור, אפשר לתבל אותו ולהשאיר לילה במקרר ולמחרת רק לצלות אותו. כך הוא יספוג טוב יותר את הטעמים.
- לא להגיע לשולחן כשאת מורעבת. זה מתכון מדוייק לחוסר סבלנות ועצבים. אני דואגת לאכול ממש בקטנה לפני הארוחה כדי להיות פנויה כל כולי לאירוח.
- אל תגישי את האוכל בצלחות אחת אחת אלא בצלחות מרכזיות שכל אחד מוזג לעצמו. כך את לא מרגישה "משרתת" ויכולה לשבת עם כל האורחים מתחילת הארוחה ועד סופה. אני מסדרת צלחות הגשה גדולות, שמה את כל האוכל במרוכז ואז כולם מגישים לשולחן ומתיישבים ביחד.
- כלים – נושא רגיש במיוחד 🙂 אני לא אוהבת כלים חד פעמיים במיוחד לא בשבתות וחגים. אני חושבת שאוכל צריך להיות מוגש בכלים נאים שנוח לאכול בהם. נכון שיש היום כלים חד פעמיים יפים אבל בכל זאת אני אישית לא אוהבת מה גם שזה יוצא בסוף מאוד מאוד יקר ולא משתלם וגם מזיק מאוד לאיכות הסביבה. אין סיבה אמיתית להשתמש בכלים חד פעמיים, יש מדיח שעושה את העבודה כך שאני מעדיפה כלים רגילים. מי שבכל זאת לא רוצה להתמודד עם ערימות הכלים שיקנה חד פעמיים מתכלים! זה אמנם יקר יותר, אבל לפחות לא מזיק לסביבה. אצלי כולם נרתמים לפינוי השולחן ושטיפת הכלים. לעומת זאת אם מעוניינים בשתייה חמה לאחר הארוחה, אני מגישה בכוסות חד פעמיים מתכלים (בכל זאת יש גבול :)).
תפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שווים
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- היכנסו כאן לכל המתכונים שלי לפסח
לחיצה על שם המתכון תוביל למתכון המלא
נתחיל עם המרק ירקות של פסח שאין ליל סדר בלעדיו
בעיני סלטים הם כוכבי השולחן ובלעדיהם שום ארוחה אינה מושלמת. יש סלטים מבושלים שדורשים טיפה יותר התעסקות ויש את הסלטים החיים שבהם בדרך כלל צריך לטפל סמוך לארוחה. אני משלבת בין סלטים מבושלים לחיים. כמעט תמיד אני אכין סלט אחד ירוק גדול ועוד כמה קטנים מבושלים וחיים אבל יהיו מגוון של סלטים צבעוניים שיקשטו את השולחן.






סלט חצילים, עגבניות ופלפלים שרופים


חצילים בטחינה ורוטב צ’ימיצ’ורי

סלטים חיים טריים
סלט ירוק עם צ'יפס בטטה ורוטב פקאנים מושלם




סלט כרוב וגזר במיונז- סלט קולסלאו






סלט כרובית, סלק אדום וגרעיני חמנייה


סלט סלרי, תפוחים, חמוציות ופקאנים

מנות ראשונות שמתאימות לארוחת החג
סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים


תפוחי אדמה ממולאים דג מרוקאי פיקנטי



לבבות ארטישוק ממולאים בשר ומבושלים עם פולים

גם צמחונים וטבעוניים צריכים לאכול משהו 🙂
בלינצ’סים לפסח במילוי ירקות (פרווה)


כרובית אפויה בתנור ברוטב פיקנטי




מנות עיקריות שמתאימות לארוחת החג
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים



צלי בקר, בצלצלים ופטריות ביין אדום ומיץ תפוזים
עוף שלם צלוי בתנור עם מרינדת מיונז בתוספת תפוחי אדמה
תוספות שמתאימות לשולחן החג. אני אתן כל מיני תוספות שביניהן גם אורז. אני יודעת שיש בתים שכן אוכלים אורז ויש כאלה שלא. זה הכל מנהגים של עדות ומשפחות. אני באופן אישי, לאורך כל השנים כן מכינה אורז בפסח למרות שבבית בו גדלתי, אמא שלי לא הכינה אבל היא גם לא השתמשה כמעט בתבלינים, בשום ועוד בכל מיני מוצרים שאני לא הבנתי למה לא משתמשים בהם. אמא שלי המשיכה פשוט את המסורת של משפחתה. אני חייבת היגיון בכל דבר ולכן משתמשת כמעט בכל מה שכתוב עליו "כשר לפסח".
תוספות
נתחיל עם כל מתכוני האורז שלי שכולם חגיגיים וטעימים.

ירקות צלויים בתנור בצורת מניפה

תוספת של ירקות צלויים בתנור היא תמיד נהדרת וצבעונית לשולחן החג


ברוקולי, פטריות ושעועית ירוקה בטריאקי

תראו לי אחד שיסרב לתפוחי האדמה המעולים האלה



או אולי מגש ירקות מעורב (אפשר לשים איזה ירק שאוהבים)

זיתים מרוקאיים מבושלים זה חובה

והגענו לחלק האהוב עליי שמבחינתי אפשר להתחיל ולסיים בו – קינוחים. אני אתן פה קינוחים פרווה כיוון שאנחנו לא אוכלים חלב ובשר ביחד והחג הוא חג של בשרים.
קינוחים
נתחיל עם הטארט האהובה עליי – טארט קוקוס ושוקולד שאני מכינה בדרך כלל בגרסה חלבית אבל גם בגרסת הפרווה היא מעולה.

טארט תמרים, אגוזים וקוקוס (טבעוני)

מלבי חלב קוקוס וחלב שקדים טבעוני



פבלובה מגולגלת עם דובדבני אמרנה




עוגה אחת "יבשה" חייב. אני מכינה עוגת קוקוס ושוקולד מעולה
ואת זו אתם חייבים אבל חייבם להכין, למרות שהיא חלבית 🙂 – עוגת מוס קוקוס ושוקולד חלב הורסת
עוגת פולנטה מתוקה עם שקדים וצימוקים (פרווה)

וקצת עוגיות לנשנוש עם התה שאחרי הארוחה
עוגיות

המגולגלות האהובות בגרסה כשרה לפסח



עוגיות בוטנים שאפשר להכין גם עם שקדים או פקאנים.


ואת החרוסת הזו אתם חייבים להכין אחת הטעימות שתכינו. אני מכינה כמות ענקית ובסוף הארוחה לא נשאר כלום!

זהו, בישלתי לכם ארוחת חג מושלמת וטעימה. יש לי עוד המון מתכונים מעולים בבלוג שמתאימים לחג. קיבצתי כאן חלק מהם. אם תרצו את כל המתכונים תוכלו להציץ כאן בכל מתכוני הפסח שלי
אני אשמח מאוד לתגובות, הארות והערות. אם יש לכם מתכון חג מנצח אני אשמח להכין, לצלם ולהעלות לסטוריז באינסטגרם.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם. בסטורי אני מעלה סרטונים ותמונות ישירות מהמטבח והסירים שלי.
שם המשתמש שלי באינסטגרם: yehudit_aviv לחצו follow ואתם איתי לאורך כל הדרך
תקשיבי את אלופה ורק ללמוד ממך
תודההה רבה
יהודית יקרה!
פעם ראשונה שאני קוראת את הבלוג שלך. נהניתי מאד משפע המתכונים המגוונים והתמונות הנפלאות שעושות חשק לבוא ולאכול..
אמשיך לעקוב ואנסה להכין חלק מהדברים.
שיהיה לך חג שמח והמון כח להמשיך בכל העיסוקים הרבים שלך..❤️
תודה תחיה. ברוכה הבאה. חג שמחחח
שלום יהודית,
התפריט מעולה, והמתכונים שלך נפלאים, ניסיתי את חלקם ואת השאר מקווה שאנסה בעתיד.
חג שמח !!
יולי.
תודה רבה יולי. חג שמחחח
היי
אסדו טלה ניתן להכין מראש ולפני ההגשה רק לחמם?
היי פנינה. אפשר בהחלט
וואו אלופההה אין על המתכונים שלך תודההה
תודההה אהובה ♥
מושלם נראה מעולה!!!ומרגש…בול ככה הרגשתי בבית, חג שמח יקירה♥
בית מרוקאי כהלכתו ?? חג שמח אהובה
מדהימה את. תודה!
תודה רבה. חג שמחח
הי אפשר את המתכון של עוגיות הבוטנים / פ
פקאן המתכון לא נפתח
לעוגיות בוטנים תלחצי על התמונה
מדהים תודה
אריאלה
באהבה יקירה ♥
מדהימה אחת איזה השקעה כמה טיפים מעולים אוכל משובח שולחן חג כיד המלך מפואר וטעים במילה אחת אלופה !!
תודההה יפה שלי. אוהבת ♥
וואו, וואו, וואו!!!! את פשוט מדהימה.
…הטיפים שלך…..בדיוק כך אני נוהגת שנים.
תודה יקירה, את מדהימה!!
איזה כייף שאהבת נאוית ועוד יותר כייף שהשארת לי פה תגובה. מקסימה!